Zo maak je innovatie laagdrempelig

Innovatie is vandaag de dag belangrijker dan ooit want de concurrentie van snelgroeiende start-ups is moordend. Je wil dus wendbaar blijven, voortdurend profiteren van de nieuwste software-updates en de toegang tot innovatie laagdrempelig maken. In dit blog leg ik uit waarom ik denk dat cloud daarin een onmisbare rol speelt.

Bedrijven die aan de slag gaan met hun Digitale Transformatie, komen al snel uit bij de kracht van de cloud. Natuurlijk is cloud geen doel op zich, maar het is een onmisbaar middel. Via cloud heb je sneller, gemakkelijker en goedkoper toegang tot innovatie.

Innovatie

Voor veel organisaties is innoveren verschoven van ‘nice-to-have’ naar ‘need-to-have’. We leven in een tijd van Digitale Transformatie en disruptieve nieuwkomers. Wie het hoofd boven water wil houden, moet wendbaar zijn en nieuwe ontwikkelingen omarmen. Of liever nog: nieuwe innovaties ontwikkelen! Een innovatieplatform in de cloud biedt de kans om schaalbaar te profiteren van zaken als Big Data, IoT en machine learning. Met zo’n platform bouw je eenvoudig aan nieuwe software of voeg je features toe aan bestaande oplossingen.

Private vs. public

Wie zich verdiept in de wereld van cloudoplossingen, komt al snel de termen public en private cloud tegen. Heel kort gezegd is een public cloud een server die je deelt met anderen terwijl een private cloud ook echt privé is: alleen voor jouw organisatie. Binnen dit blog is er niet genoeg ruimte om alle verschillen, voordelen en nadelen te belichten, maar ik wil toch een aantal dingen aanstippen. Als het gaat om kwaliteit en performance dan biedt een private cloud 100% dedicated service. De server is altijd beschikbaar voor één specifieke klant.

Hetzelfde geldt voor security, met een private cloud is dat makkelijker te controleren. Ook over het wel of niet doorvoeren van updates, heb je zelf de controle. Terwijl je bij een public cloud het tempo moet volgen van je aanbieder. Aan de andere kant is een implementatie met public cloud weer sneller te voltooien. In principe is alle functionaliteit direct beschikbaar. Het is bijna als water: kraan open en klaar!

Vlot van start

Ben je benieuwd hoe de cloud een boost kan geven aan innovatie én hoe je op een laagdrempelige manier van start gaat? Dan wijs ik je graag op een on-demand webinar opgenomen op  31 oktober. Daarin hoor je meer over SAP Hana Enterprise Cloud (HEC). We leggen daarbij de focus op Cloud Start, waarmee je de functionaliteit van HEC kunt testen zonder uitgebreide contractuele verplichtingen.

{{cta(‘7027cb8c-2c41-488f-859c-f3ad5d9fd02e’)}}