Zet een hek om je smartphone, je apps en je content

  • Martijn Tielen
    Solution Experience Innovation Director
    01/08/2014 | 319 views

MobileSecurity-plaatje-in-tekstJe bent lekker een dagje naar het strand geweest. Eenmaal thuis ontdek je dat je telefoon weg is. Grote kans dat hij nog op het strand ligt. Je telefoon bevat allemaal apps boordevol gevoelige bedrijfsgegevens. Een van je apps biedt zelfs rechtstreeks toegang tot het CRM-systeem van je bedrijf.
Wat doe je?

Niets en hopen op het beste. Dat zal in veel gevallen het antwoord zijn, vrees ik.

Eigenlijk is het raar dat organisaties wel hekken en slagbomen om hun kantoor zetten, terwijl ze over de beveiliging van hun mobile devices en de mobile apps amper nadenken. En dat in een wereld die steeds mobieler en steeds digitaler wordt, juist mobile devices misschien wel het grootste veiligheidsrisico vormen. Daarom is het goed om af en toe stil te staan bij veiligheid.

Voor optimale beveiliging zijn drie dingen nodig.

#1: Veilige mobile devices
Gemiddeld lopen mensen tegenwoordig met 3,5 mobile devices rond. Grote kans dat zeker 2 van die 3,5 apparaten van de zaak zijn. Grip houden op al die apparaten is uitdagend, of je nou met 15, 150 of 1500 mensen werkt. Zorg daarom voor Mobile Device Management dat je in staat stelt om alle devices in je organisatie up-to-date te houden en eventuele beveiligings- of compliance-issues meteen te signaleren. Mobile Device Management helpt je in het uiterste geval om telefoons  op afstand te wissen of te blokkeren.

#2: Veilige mobile apps
Apps gaan een steeds grotere rol spelen. Vaak slaan apps zelf allerlei waardevolle informatie op. Het is daarom zaak om je apps ook met de nodige veiligheidsmaatregelen te omgeven zodat ze hun informatie niet zonder meer prijsgeven. De technologie om dit te doen heet ‘App Wrapping’ en zorgt voor een extra veiligheidslaag om apps, zonder het gebruiksgemak in gevaar te brengen.

#3: Veilige mobile content
Informatie is mobiel geworden. We willen corporate content zoals documenten, spreadsheets en andere informatie altijd en overal kunnen benaderen. Gedachteloos gebruiken we smartphones en tablets om documenten te delen, te bekijken, te schrijven, te bewerken, te accorderen of te presenteren. En al die informatie staat verspreid op allerlei devices. Dat is behalve duur en onhandig ook een enorm veiligheidsrisico. Zoek daarom naar manieren om ook die mobiele content op een slimme manier te beschermen en centraal beschikbaar te stellen.

De oplossingen zijn er. Kijk maar eens naar ons Mobile Secure aanbod waarmee je de veiligheid van devices, apps en content helemaal dicht kunt timmeren.

Maar échte veiligheid zit ‘m niet alleen in slimme oplossingen. Echte veiligheid zit ook tussen de oren. Zuinig zijn op je spullen. Opletten. Scherp zijn. Daar hebben wij nog geen oplossing voor.

Maar ik sta open voor suggesties!

Hoe denk jij dat bedrijven kunnen zorgen dat hun mensen zuinig zijn op hun mobile devices? Of heeft dat helemaal geen zin en moeten we deze uitdaging vooral met slimme hard- en software oplossen? Laat jouw oplossing achter in de comments hieronder!