Waar staan bedrijven op de mobility-ladder?

  • Martijn Tielen
    Solution Experience Innovation Director
    23/12/2014 | 334 views

trap-plaatje-in-tekstMobility is al een enorme vanzelfsprekendheid in ons dagelijks leven, maar helaas is dat nog niet helemaal het geval in het bedrijfsleven. Waar staan we op de ladder van enterprise mobility en welke treden moeten we nog beklimmen?

Bedrijven zien mobility niet langer als een uitdaging, maar als een kans om doelstellingen te realiseren. Ze willen allemaal ‘iets’ doen met de mobiele mogelijkheden en zijn daarom druk bezig met het digitaliseren van de laatste papieren processen. Dat maakt het o.a. mogelijk om klantgegevens bij te houden op een tablet, de verkoopcyclus te verkorten of om altijd en overal zicht te hebben op voorraden.
Terug naar de ladder: met de Networked Economy als einddoel denk ik dat we nu ongeveer halverwege de mobile journey zijn. Dat lijkt misschien al een heel eind, maar er is ook nog een lange weg te gaan. Veel tijd om pauze te nemen is er niet; stilzitten is geen optie. Door naar de volgende fase!

Het combineren van data

Mobiele devices geven niet alleen onbeperkt toegang tot bestaande informatie, ze genereren ook een enorme hoeveelheid data. En het potentieel van die data wordt voor een groot deel onbenut gelaten. Zonde, want naar schatting zal de totale, wereldwijde waarde van gedeelde data in 2020 ruim 1.9 biljoen dollar zijn. Hoe kunnen we die waarde verzilveren? Nou, bijvoorbeeld door geografische en bedrijfsspecifieke data te combineren. Dat maakt het onder andere mogelijk om te zien wanneer een monteur op een locatie aankomt en weer weggaat, of om pushberichten te sturen naar klanten zodra ze zich in de buurt van uw winkel bevinden.

De laatste stap: the mobile future

Deze stap gaat over het koppelen van informatie aan andere systemen via een flexibel, end-to-end mobiel platform. Binnen deze integrale samenwerkingsomgeving kan informatie heel gemakkelijk gedeeld worden met partnerbedrijven, waardoor iedereen er  optimaal van profiteert. U bent dan voortaan de architect van toekomstige bedrijfsprocessen; revolutionaire services en constante vernieuwingen liggen binnen hardbereik.

Land in zicht

De verwachting is dat we over vijf jaar – in 2020 – via 50 miljard mobiele devices met elkaar verbonden zullen zijn. Al die apparaten genereren een oceaan aan data. En met behulp van IT kunnen we steeds gemakkelijker en sneller een brug slaan om aan de andere kant van die oceaan te komen. De ‘Mobile First’ situatie, waar het mobiele potentieel volledig wordt omarmd, komt steeds dichterbij. Op naar de Networked Economy!

Reisadvies: sta gedurende de mobile journey wel altijd stil bij uitdagingen als het beheer, de veiligheid en het gebruiksgemak.

Voor 2015 wens ik u een goede (mobiele) reis!