Verras je CEO met beacons en apps

Terwijl iedereen op zoek is naar “Het Antwoord Op De Digitale Transformatie” houdt Arne Tjalma van PVH het graag simpel en klein. Tijdens de IT Inspiration Day had hij het niet over dé rol van IT in dé wereld, maar hield het bescheiden bij zijn eigen wereld. “Innovatie is een kwestie van doen”, vindt Arne. In dit blog bespreek ik drie van zijn tips waarmee je IT beter zichtbaar maakt in de organisatie. 

De IT Inspiration Day van 14 juni had als thema: Make IT Real. Ik schreef al eerder dat het event er naar mijn mening goed in is geslaagd om “het” (it) heel concreet en zelfs letterlijk tastbaar te maken. Ook de Talk van Arne Tjalma, Senior Vice President ICT bij PVH Europe, sluit perfect aan bij het thema. Hij maakt duidelijk dat je innovatie zichtbaar moet maken binnen de organisatie om vooruitgang te boeken.

Laat het zien!

Binnen PVH (bekend van de merken Tommy Hilfiger & Calvin Klein) laat de IT-afdeling collega’s verspreid door de organisatie zoveel mogelijk kennismaken met nieuwe technische mogelijkheden. “We willen laten zien wat er allemaal mogelijk is om op die manier mensen te prikkelen en nieuwe ideeën te laten ontstaan. We hebben allerlei interne apps, om een taxi te boeken, te kijken waar je collega is of wat er op het menu staat voor de lunch. En we richten ons daarbij nadrukkelijk óók op de directie. We plaatsen wat beacons om hen heen en laten ze kennismaken met deze technieken.”

Arne TjalmaArne geeft hiermee volgens mij een prachtig voorbeeld van “Make IT Real”. Laat collega’s van allerlei verschillende afdelingen en niveaus kennismaken met technische mogelijkheden! Zo komen medewerkers over de volledige breedte van het bedrijf ermee in aanraking zodat ze erop voort kunnen borduren.

Hij benadrukt dat IT binnen een organisaties inmiddels een vanzelfsprekendheid is, een voorwaarde om de business te ondersteunen. “Vroeger zagen we IT nog als een enabler maar die tijd is voorbij, het is een prerequisit. Het moet solide zijn. Het moet staan.”

Verbind het aan je strategie

Goed, laten zien welke smaken IT allemaal in huis heeft zodat ook collega’s met een heel andere discipline ermee kunnen gaan koken; dat lijkt me een ontzettend bruikbaar advies. Maar je moet nog een stap verder gaan, zegt Arne. “We hebben minimaal eens in de zes maanden een innovatiesessie met onze CEO. Daarin laten we zeven onderwerpen zien in een prototype. Dat zijn toegepaste technologische ontwikkelingen in het perspectief van ons bedrijf en onze strategie.”

Arne TjalmaIk denk dat Arne hier een belangrijk punt aansnijdt. Door de bank genomen zijn IT’ers niet de allersterkste zelfpromotors. En al is het beeld dat Arne schetst van de nerds in een stoffige kelder met een Mickey Mouse stropdas inmiddels wel passé, toch wordt IT niet altijd voldoende gehoord door de board. Door nieuwe technologie en innovatieve toepassingen in een vroeg stadium te delen op C-level, krijgen deze ideeën de aandacht die ze verdienen.

Organiseer ruimte voor vernieuwing

Een laatste tip van Arne die ik wil uitlichten is om ervoor te zorgen dat IT ook de ruimte voelt om aan de slag te gaan met nieuwe plannen. Bij PVH hebben ze dat heel concreet gemaakt. “Gemiddeld mag de IT-afdeling 10 tot 15 procent van de tijd besteden aan ‘fun’ dingen”, vertelt Arne.

Nieuwe ideeën hebben een proeftuin nodig om tot ontwikkeling te komen. Door nadrukkelijk ruimte te bieden aan vernieuwing voorkom je dat innovatie blijft steken op het niveau van een goed idee. Want aan goede ideeën hebben de meeste organisaties geen gebrek. Tot echte innovatie komt het pas met de volgende stap; een concrete toepassing.

Bekijk de video om te horen hoe Arne Tjalma in zijn wereld binnen PVH omgaat met verandering en digitalisering.

 

 

Op deze plek verschijnen de komende tijd blogs waarin ik dieper inga op de Talks die tijdens de IT Inspiration Day plaatsvonden. Daarin neem ik dan ook telkens een link op naar de video.

Dit blog is geschreven in 2016, dit is al even geleden. Benieuwd naar de huidige trends en ontwikkelingen om het gebied van digitale transformatie? Lees verder op het blog.