Uw unieke route naar een Intelligent Enterprise

Deel vier van de vijfdelige blogserie “Anatomie van de Intelligent Enterprise.” In deze blogs onderzoeken we hoe bedrijven de overgang naar een Intelligent Enterprise kunnen optimaliseren.

Bij het vergroten van de digitale intelligentie van een bedrijf draait het om efficiëntie en snelheid. Maar de lat voor succes verandert voortdurend. Technologieën worden namelijk steeds belangrijker en bedrijfsactiviteiten meer divers. Maar met de druk van steeds veranderende verwachtingen ontstaat een risico. Het opzettelijk opwerpen van barrières kan toekomstige kansen voor baanbrekende innovatie belemmeren.

Daarom is het evolueren van een bedrijf naar een Intelligent Enterprise meer dan alleen een technische upgrade. De echte waarde komt pas naar voren wanneer bedrijfsmodellen en -processen worden ontworpen met een klantgerichte, doelgerichte mentaliteit.

Drie manieren om uw bedrijf te veranderen naar een Intelligent Enterprise

Veel organisaties ondergaan technologische verandering. Zij hebben vaak de neiging om meteen een implementatieproject in te duiken, om te profiteren van mogelijke kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen. Maar deze benadering kan zeer kortzichtig zijn. Zulke bedrijven lopen namelijk vaak de kans mis om digitale architectuur, vaardigheden, processen en gegevensbronnen te verenigen in één basis voor intelligente operaties en besluitvorming.

Daarom adviseert SAP vaak om een van de drie bedrijfsscenario’s te overwegen. Zo kunt u uw unieke roadmap naar een Intelligent Enterprise uitstippelen. Elk van deze scenario’s bevat een lean enterprise IT-omgeving. Deze omgeving is goedkoop en datagestuurd, en biedt de architectonische flexibiliteit om te schalen naar de huidige volatiele economie. Het kiezen van het juiste pad hangt af van de waarden en prioriteiten van de organisatie.

verb-bedrijfsresultaten-pic

Meer weten over de Intelligent Enterprise?

Bekijk klantcases, feiten en cijfers en ontdek hoe je van jouw organisatie een Intelligent Enterprise maakt op deze pagina

Bedrijfsscenario 1: een bedrijfsproces opnieuw uitvinden

IT-vereenvoudigen, minder maatwerk en end-to-end transformatie van de supply chain en inkoopprocessen zijn veelvoorkomende strategieën. Maar bedrijven die op weg zijn een Intelligent Enterprise te worden, brengen deze strategieën naar een hoger niveau. Dit doen ze door hun core ERP-processen te migreren naar een moderne ERP-suite in de cloud.

Met dit scenario krijgen bedrijven inzicht en begrip in de onderlinge verbinding tussen de frontoffice, de supply chain, de klantervaring en de betrokkenheid van medewerkers. Zo kunnen ze nieuwe manieren vinden om de volgende generatie processen in de waardeketen aan te sturen. Deze greenfield-aanpak stelt beslissers bovendien in staat om best practices in de cloud tot in detail te toetsen aan hun zakelijke vereisten.

Onlangs heeft het bedrijf Stara een vergelijkbare aanpak gevolgd om intelligentie in de organisatie te integreren. De fabrikant van landbouwmachines ontwikkelde nieuwe intelligente services om klanten te helpen de efficiëntie van de landbouw te verhogen. Stara implementeerde een handelsoplossing in de cloud om intelligente verkoopprocessen te ondersteunen.

Bedrijfsscenario 2: een nieuw bedrijfsmodel ontwerpen

Om de concurrentie voor te blijven, zijn bedrijven altijd op zoek naar een manier om de hele branche op zijn kop kan zetten. Bijvoorbeeld een bedrijfsmodel, fusie of overname die bestaande en potentiële klanten verbaasd doet staan. Maar industriegrenzen vervagen. Dus kunnen bedrijven beter succes zoeken met oplossingen en services die technologieën en best practices combineren. Een bedrijfsmodel van de ene naar de andere branche vertalen, kan een geweldige kans voor groei en uitbreiding zijn.

Neem bijvoorbeeld een bedrijf in kankerzorg dat data. Stel dit bedrijf wil digitale technologie en de vindingrijkheid van mensen combineren, om een nieuwe aanpak voor kankerbestrijding op te zetten. Dat bedrijf is gebaat bij een overstap naar een moderne ERP-suite om een basis te leggen voor verbonden intelligentie en innovatie. Hiermee kan het de kans op baanbrekende overwinningen vergroten.

Bedrijfsscenario 3: bedrijfsonderdelen migreren naar de cloud

Wanneer bedrijven besluiten om hun ERP-systeem te upgraden, kiezen velen ervoor om alle functionele organisaties tegelijk te verplaatsen. En vooral verbeteringen aan de klantgerichte kanten van hun bedrijf te stimuleren. Het is echter beter om één bedrijfsonderdeel tegelijk te vernieuwen. Dan kunnen besluitvormers namelijk de kortetermijnwaarde van hun kernactiviteiten uitbreiden. Zo kan het bedrijfsonderdeel volledig end-to-end profiteren van de nieuwste innovaties.

Stel een retailer wil intelligentie integreren in zijn processen om de klantvraag te modelleren en te voorspellen. De retailer kan dan predictive analytics en machine learning in zijn digitale architectuur te integreren. Daarmee kan het bedrijf zijn activiteiten verbeteren, en kostbare overbevoorrading en bijbehorende milieu-impact verminderen.

De Intelligent Enterprise: uw visie op uw voorwaarden

In deze tijden waarin elke actie telt, kunnen maar weinig bedrijven het zich veroorloven om hun hele IT-landschap te vervangen door nieuwe technologieën. Digitale investeringen en implementatieaanpakken moeten in lijn zijn met de langetermijnvisie en strategische prioriteiten. Ondertussen moet iedereen – van de directiekamer tot de fabrieksvloer – de waarde en de mogelijkheden van de nieuwe tools zien voor het verbeteren algehele werkervaring.
Door methodisch voort te bouwen aan digitale transformatie met intelligente technologieën, kan uw bedrijf betere bedrijfsresultaten stimuleren. Uw werknemers kunnen zich richten op waardevoller werk om sneller waarde toe te voegen. En nog belangrijker, uw bedrijf heeft de basis die nodig is om te blijven groeien en uitbreiden, ongeacht de hindernissen die u onderweg tegenkomt.

Dit blog is ook in het Engels verschenen onder de titel “How To Navigate Your Unique Path Toward An Intelligent Edge”.