De Intelligent Enterprise: overleven is innoveren

Dit blog is geschreven in samenwerking met Peter van Sprundel

The age of intelligence, the digital age, the high-tech era. Hoe je de 21ste eeuw ook noemt, alle omschrijvingen komen op één ding neer: de exponentiële groei van technologie verandert onze samenleving ingrijpend. De economie van nu draait op tech, data en innovatie. Werk aan de winkel dus voor organisaties die nog varen op traditionele businessmodellen. Wil je vooroplopen, dan is snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt een must in de transitie naar de Intelligent Enterprise. Wat je daarvoor nodig hebt? Laten we beginnen met je digitale transformatie

Verandering is de norm

De enige constante van nu? Verandering. Door de explosie aan kennis, informatie en data die continu beschikbaar zijn en steeds nieuwe inzichten geven, moet je als organisatie wendbaar zijn. Omarm die verandering!

Het is tijd voor digitale innovatie gebaseerd op een ongeëvenaarde (online) klantervaring, intelligente automatisering, ruimte voor nieuwe businessmodellen en real-time analytics die je inzicht geven in je complete bedrijfsproces. En, dat wordt een uitdaging met de generatie ERP-systemen waar veel bedrijven nu nog mee werken. Niet verwonderlijk dus, dat organisaties inmiddels een next-generation ERP-landschap hebben geadopteerd. Ze zijn getransformeerd tot wat we bij SAP een Intelligent Enterprise noemen. Met een intelligent ERP als S/4HANA als stevige digitale basis, zijn zij in staat om proactief op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen. Sterker nog: predictive en embedded analytics geeft bedrijven de mogelijkheid tendensen te voorspellen. Andere voordelen? Ze weten businessprocessen flexibel aan te passen aan de vraag en groeien door gebruik te maken van de nieuwste technologieën zoals machine learning. 

De nieuwe generatie werknemers stroomt de arbeidsmarkt op: adopteer nieuwe technologie

Een Intelligent Enterprise is nog niet voor iedereen realiteit. Maar aan de horizon gloort wél een andere werkelijkheid: vanaf 2025 stopt SAP met de ondersteuning van de huidige generatie ERP-systemen. En dat brengt onzekerheid met zich mee. Een nieuw systeem is duur en een nieuwe implementatie is een vooruitzicht waar werknemers niet blij van worden. Je kunt vasthouden aan je huidige digitale landschap, maar wil je blijven werken met software die niet geschikt is voor trends en ontwikkelingen in jouw industrie? En denk ook aan de nieuwe generatie medewerkers: willen zij wel werken met gedateerde technologie? Denk daarom liever aan de mogelijkheden die een dergelijke overstap met zich meebrengt.

Vooroplopen? Innoveer!

Om te overleven moet je innoveren. Met een overstap naar een intelligent ERP als S/4HANA kies je voor toekomstbestendigheid. Nieuwe technologieën adopteer je in no-time (ook na implementatie) aan de edge, terwijl je ondertussen kunt vertrouwen op een solide, krachtige en innovatieve core. Een single source of truth, waarbij workarounds, versnipperde en onjuiste data en tijdsverlies tot het verleden behoren. Je systeemlandschap wordt daardoor alleen maar overzichtelijker en makkelijker te beheren. Met ingebouwde best practices profiteer je ook nog eens van eerder opgedane kennis. Ja, een implementatie kost geld, maar uiteindelijk bespaar je geld en word je futureproof.    

In vijf dagen een roadmap naar je Intelligent Enterprise

Hoe we die stap naar een digitale transformatie ook wel noemen? De S/4HANA Movement. Bij SAP zijn we er al even mee bezig. Sterker nog: we trekken sinds vorig jaar met het SAP Mobile Innovation Lab door het land met onze S/4HANA Discovery Tour. Daarmee zetten we technologische innovatie structureel op de bedrijfsagenda. Bij organisaties als TomTom, Swinkels Family Brewers en Aviko streken we neer en ontwikkelden we in vijf dagen een roadmap naar een Intelligent Enterprise. Wat dat inhoudt? Een praktische handleiding voor alle stakeholders voor een transformatie naar een wendbare organisatie die veranderingen het hoofd kan bieden. En, een transformatie naar een nieuwe mentaliteit onder werknemers. De reacties? Altijd positief. En verbazing dat een roadmap zo snel op tafel kan komen. Zo vond ook Stijn Swinkels, boardmember van Swinkels en verantwoordelijk voor innovatie. In deze video vertelt hij hoe hij de Discovery Tour heeft ervaren en wat het Swinkels heeft gebracht.

Signify & Gasunie: processen versnellen met slimme technologie

Ook met de SAP Leonardo NOW Tour lieten we zien hoe je als organisatie profiteert van nieuwe technologie. Het lab hield inmiddels bij meer dan 25 klanten halt om met een team van experts binnen vijf dagen een innovatieve oplossing te creëren om businessprocessen te versnellen. Zo ontwikkelden SAP en Gasunie een MVP dat dankzij image recognition en machine learning het pickproces in het magazijn van uren naar minuten reduceerde. Dat betekende voor Gasunie een directe innovatie op de core. Ook Signify hielpen we in haar missie om light-as-a-service aan te bieden met een intelligente oplossing die gebruikers en gebouwbeheerders real-time inzicht geeft in verbruik en kosten.

Afwachtende houding? Begrijpelijk! Nodig? Absoluut niet!

Die afwachtende houding die veel traditionele bedrijven aannemen ten opzichte van een overstap naar een nieuw ERP-landschap is begrijpelijk. Maar, wanneer onze klanten eenmaal kennis maken met de mogelijkheden, zien wij alleen maar enthousiasme.

Nog niet overtuigd? Omdat wij geloven in innovatie om toekomstbestendig te worden en te blijven en omdat we die visie graag delen, nodigen we je uit voor een tour in ons SAP Experience Center in Den Bosch dat na de zomer opent. Daar laten we je zien hoe een digitale transformatie met S/4HANA en intelligente technologieën in de praktijk uitpakt en hoe dit waarde toevoegt aan jouw bedrijf. Eerst inspiratie opdoen? Tijdens het evenement Connect to Innovate vertellen verschillende organisaties over hun digitale transformatie.

Wil je eerst lezen hoe we zo’n overstap aanpakken zonder al te veel gedoe? Lees dan dit blog.

Ben je al wél overtuigd en wil je juist de volgende stap zetten in je reis naar een Intelligent Enterprise? Het Mobile Innovation Lab en de crew stoppen graag voor je deur om in vijf dagen een roadmap te ontwikkelen of om aan de slag te gaan met een innovatieve use case. Klaar om voorop te lopen?