Support the City That Never Sleeps… zoals de Ninja Turtles!

Als eerste wens ik u allen een prachtig 2019 toe en hoop ik dat komend jaar de superheld in u naar boven zal komen.

Terugkijkend op 2018 was het een jaar waar ik enorm waardevol heb mogen samenwerken met klanten als het gaat om hun digitale transformatie. Ik heb ze daarin mogen adviseren, mogen begeleiden en vooral mogen inspireren. Dit laatste is wat ik in 2019 graag wil voortzetten met deze blogs. U inspireren.

Integrale kijk

Waar in 2018 de focus in deze digitale transformaties sterk lag op de ‘Employee Experience’ zie ik deze in 2019 langzaam bewegen richting een integrale kijk op de rol van HR binnen het totaal van bedrijfsprocessen. HR als onderdeel van de ‘intelligente organisatie’, ofwel ‘The Intelligent Enterprise’.

2018 sloot ik af met de Superheld Spider-Man. Hij staat symbool voor ‘verbinding’ en daarmee voor mij voor ‘samenwerken’. Omdat ik voorspel dat HR- afdelingen meer en meer de samenwerking gaan opzoeken met de andere disciplines binnen de organisatie als het gaat om transformeren, wil ik de samenwerkingsrol graag voor 2019 centraal zetten. Welke superhelden doen dit bij uitstek?

book-icon

Benieuwd hoe je HR toekomstbestendig maakt?

Download de gratis Oxford study en ontdek alles over de snelle transformatie van de HR-wereld.

Ninjutsu

Nostalgie uit de jaren ’90: vier Ninja Turtles werden getraind in de kunst van Ninjutsu door hun antropomorfische rat en meester Splinter. Het verhaal van de Teenage Mutant Ninja Turtles, zoals ze volledig heten, kan u inspireren op vele manieren in 2019 en staat vol symboliek die we dagelijks tegenkomen.

De Ninja Turtles zelf bijvoorbeeld zijn vernoemd naar Italiaanse beroemdheden uit de Renaissance. Kunstenaars: zijn we dat als HR ook niet eigenlijk altijd een beetje? Maar laat u ook inspireren in de verscheidenheid van karakters. Waar ik al jaren pleit voor deze verscheidenheid binnen HR, hebben de Ninja Turtles dit heel goed begrepen. Net als Ninja Turtle Leonardo heb je iemand nodig die de lasten draagt, zich verantwoordelijk voelt en het geweten van de organisatie en de bescherming van het menselijk kapitaal is.

Maar ook Michelangelo heb je nodig: de vrijgeestige, de relaxte, de humoristische. Degene die het avontuur en daarmee de verandering opzoekt. Degene die niet alleen de beren op de weg ziet. Hij wordt gesteund door Raphael die zelden terugdeinst om de confrontatie aan te gaan, de verandering in gang te zetten. Tot slot brengt Donatello als de wetenschapper, de innoverende kracht, de technologische genius, de ultieme balans in het team om een goede transformatie te managen. De samenwerking tussen deze verschillende karakteristieken maakt ze onoverwinbaar.

Behalve deze verschillende karakteristieken zijn er nog drie belangrijke ingrediënten voor hun succes:

1. De gezamenlijke taal: Ninjutsu

De “kunst van het verbergen” of ook wel “de volharding”. In een gevecht zijn technieken voor ontsnappingen, camouflage en vermommingen soms nodig om te kunnen winnen. Een verandering, een transformatie voelt soms als een gevecht. Wellicht kunnen we als HR iets leren van de vechttechnieken van ninja’s.

2. Hun meester: Splinter

De rat kan gezien worden als symbool van geluk en voorspoed doordat ze zich aan veel omstandigheden kunnen aanpassen. Ze zijn slim en volgens Chinese wijsheden efficiënt, diplomatiek, ondernemend, ambitieus, flexibel en welbespraakt. Uitstekende leiders in teams die een gevecht aan moeten gaan, een transformatie moeten leiden. Misschien is dit wel uw rol in het verhaal? Zoek hem anders binnen uw organisatie of laat u inspireren en begeleiden door Splinters van buitenaf.

3. Het gezicht naar buiten: April O’Neil

April is het menselijk gezicht van de Turtles en vergezelt ze in de vele avonturen. Omdat de Turtles dit zelf niet altijd kunnen zijn, is April het publieke gezicht van de heldendaden van de Ninja Turtles. Misschien moeten we dit gezicht als HR soms ook creëren. We kunnen zelf niet altijd zichtbaar zijn, of althans niet iedereen in het team. Maar we weten dat we achter de schermen een onverslaanbaar team zijn.

4. De woonplaats: De plek waar de stad aan elkaar gekoppeld is

Tot slot bevinden de Turtles zich in het rioleringssysteem van New York City, ‘The City that never Sleeps’. Is dat niet een prachtige symbolische verwijzing naar de organisaties waar wij verantwoordelijk voor zijn? Waar wij waken over de gehele stad, de gehele organisatie. Waar wij als HR onderdeel uitmaken van het totale rioolsysteem, waar data en processen van de ene naar de andere pijp stromen? Waar de stad ons 24/7 nodig heeft en dus nooit slaapt? Het werk nooit ophoudt? Waar ook wij niet altijd even zichtbaar zijn en een April nodig hebben voor onze marketing?

Behalve uw vermoedelijk goede voornemens om in 2019 gezonder te gaan leven, hoeft u om een Ninja Turtle te worden niet 24/7 in de sportschool te staan. Een bekende uitspraak van onze meester Splinter luidt immers: ‘Ultimate mastering comes not from the body, but from the mind. Together, there is nothing your four minds cannot accomplish. Help each other, draw upon one another, and always remember the power that binds you.

Ik wens u een inspirerend 2019 toe en laten we proosten op prachtige samenwerkingen die ongetwijfeld zullen ontstaan.

Benieuwd hoe je HR toekomstbestendig maakt? Download de gratis white paper en ontdek hoe je jouw HR-afdeling steeds actiever betrokken maakt bij de vereenvoudiging en automatiseren van processen.