Op reis door de Networked Economy

  • Martijn Tielen
    Solution Experience Innovation Director
    02/09/2014 | 354 views

networked-economyHet tijdperk van hyperconnectivity staat voor de deur. In de nabije toekomstzullen mensen, bedrijven en instellingen voortdurend in real-time met elkaar in contact staan via apparaten en systemen. Die nabije toekomst wordt ook wel omschreven als de Networked Economy.

De Networked Economy creëert toegevoegde waarde door het verbinden van mensen, bedrijven en apparaten. In 2020 zijn 2,5 miljard mensen met elkaar verbonden via sociale netwerken. Tegen die tijd bezitten we bovendien zo’n 75 miljard ‘connected devices’. Alles is verbonden. Alles is digitaal beschikbaar. Alles is te volgen en te delen. Die hyperverbondenheid vergemakkelijkt samenwerking, maakt ons intelligenter, efficiënter en stelt ons bovendien beter in staat om te reageren op verandering.

Mooie woorden. Maar wat betekent dit nou écht? Hoe manifesteren hyperconnectivity en de Networked Economy zich rond 2020 in ons dagelijks leven? Een mogelijk antwoord op die vraag vind je in dit blog en deze infographic.

De Networked Economy verandert de manier waarop we leven en werken, hoe bedrijven opereren en hoe de maatschappij functioneert. Is dat een goede ontwikkeling? Daar kun je natuurlijk over discussiëren. Laten we het van de positieve kant blijven bekijken. Ik denk dat de Networked Economy ons leven op een heleboel gebieden aanzienlijk efficiënter gaat maken. Het biedt bovendien een geweldige kans voor bedrijven en instellingen om revolutionaire services te ontwikkelen en geweldige ideeën tot leven te brengen.

Ontdek hoe de Networked Economy straks ook jouw leven beïnvloedt.
Download een PDF van de infographic.