Op naar de 3D-Smart om de Rode Aap uit handen van Schapen te houden

Jef Staes verzorgde de afsluitende keynote tijdens de SAP IT Inspiration Day. Met zijn Red Monkey Company en als auteur van verschillende managementboeken geeft hij organisaties advies bij verandertrajecten. Dat advies kan best eens confronterend zijn, zo bleek.

Jef Staes is een goedlachse Belg. Hij is een ervaren spreker en weet precies wat hij wil overbrengen op zijn publiek. In no-time weet hij zijn kijk op ontwikkelingen uiteen te zetten, compleet met zijn unieke jargon. Het verschil tussen 2D en 3D, de schapen, de rode aap; binnen een paar minuten zijn het concepten die je nooit meer vergeet. 

Staes-innovatietaal

Jef StaesJef constateert dat er een nieuw tijdperk is aangebroken. Dat nieuwe tijdperk heeft verstrekkende gevolgen voor de manier waarop organisaties werken. Op een goede manier omgaan met deze verandering, kan alleen door medewerkers op een heel andere manier te benaderen. “Het gaat niet langer om diploma’s en functiebeschrijvingen en we gaan niet meer volgens een vast patroon met pensioen. Leiders die hier wel aan vasthouden creëren eigenlijk een denkbeeldig hek om hun mensen. En als je dat doet gaan medewerkers zich gedragen als schapen. En wat doen schapen? Juist, de hele dag mekkeren. En ze doen niks als je ze niet zegt wat ze precies moeten doen.”

Leiders moet dus geen hekken zetten maar hun medewerkers slim inzetten op basis van hun passie en talent. Het verschil tussen de oude en de nieuwe wereld duidt Jef aan met 2D en 3D. In een 3D-wereld hebben we behoefte aan 3D-Smarts; mensen die hun passie en talent volgen. Alleen dan krijgt echte innovatie de ruimte. De rode aap van Jef staat symbool voor een innovatief en vaak disruptief idee.

De wereld verandert van 2D naar 3D

Jef StaesDe analyse van de overgang naar een nieuw tijdperk vond ik heel sterk. “Vanaf grofweg de jaren vijftig leefden we in een situatie van informatie-armoede. We hadden tijdens de industriële revolutie behoefte aan mensen met kennis en vaardigheden. En zo ontstond een opleidingssysteem met als doel: kennisoverdracht. Maar inmiddels leven we in een wereld waarin informatie in overvloed aanwezig is.” Het delen van die informatie is bovendien eenvoudiger dan ooit. Kennis ontwikkelt zich daardoor razendsnel waardoor klassieke kennisoverdracht haast per definitie achterhaald is. Tijdens de opleiding zijn er immers alweer nieuwe inzichten opgedaan. De 3D-Smart die Jef introduceert is iemand die zich voortdurend blijft ontwikkelen vanuit zijn eigen passie en talent. Maar de huidige arbeidsmarkt is geschoold volgens de 2D-methode.

Hoe help ik de 3D-Smart?

De verandering die we nu doormaken, de wisseling van tijdperk, grijpt dus in op verschillende niveau’s. Het begint bij ons opleidingssysteem. Doen we er nog wel goed aan om onze kinderen naar een school te sturen met een strak-omlijnd programma? Doen we er nog wel goed aan om pas afgestudeerde talenten te verwelkomen, binnen je bedrijf, met een functiebeschrijving? Doen we er nog wel goed aan om in beoordelingsgesprekken lijstjes af te werken met al of niet behaalde doelstellingen gebaseerd op je functiebeschrijving?

Hoe langer ik erover nadenk des te sterker ben ik geneigd om deze vragen met een resoluut nee te beantwoorden. Maar wat betekent dat dan concreet? Hoe vertaal ik het naar de praktijk? Om de verandering van het onderwijs voor mijn rekening te nemen, lijkt me wat hoog gegrepen. Maar ik kan wel degelijk op een andere manier omgaan met nieuwe, jonge collega’s, beoordelingsgesprekken en passie in het algemeen en die van hun in het bijzonder. Ik neem me hierbij officieel voor om minder te denken vanuit lijstjes en doelstellingen en de 3D-Smarts juist meer ruimte te bieden.

Van mezelf durf ik met veel vertrouwen te zeggen dat ik volledig “in groove” met mijn passie en talent ben, zoals Jef Staes dat zo mooi zegt. Maar ja, ik heb dan ook de mooiste baan van de wereld, dus ik heb makkelijk praten. 

Jef StaesBekijk de Talk van Jef Staes en durf jezelf af te vragen of je helemaal op je plek zit. Of wordt het tijd de ruimte te bieden aan een ander? Jef sluit af met een aantal confronterende vragen. “Welke rol speelt IT in de innovatie die nodig is om van 2D naar 3D te gaan? Is IT alleen maar faciliterend, of draagt het ook bij aan nieuwe diensten en producten? Of durf je nog een stap verder te gaan en kan IT de aanjager zijn van cultuurverandering binnen de organisatie?”

Met name het laatste punt dat Jef aansnijdt, houdt me bezig. Dat IT dichter op de business moet zitten, dat horen we al langer. Maar zou IT ook de aanjager van organisatieverandering kunnen of moeten zijn? Is het aan IT om invloed uit te oefenen op de missie, de strategie, het leiderschap?

Laat me weten wat jij ervan vindt!

  

 

Dit was mijn laatste blog in een serie  over de IT Inspiration Day 2016. Het was mij een groot genoegen om deze dag als host bij te wonen. Dit was een event met impact. Ik kan me voorstellen dat je vragen of opmerkingen hebt, of meer wilt weten over een specifiek onderwerp. Neem in dat geval gerust contact met me op of laat hieronder een bericht achter.

Wil je op de hoogte blijven van alle Technologie-blogs? Abonneer je op dit blog en ontvang dagelijks, wekelijks of maandelijks een overzicht met updates.

{{cta(‘f4968fe6-901d-4044-b2e8-2907fa871e0f’)}} 

Dit blog is geschreven in 2016, dit is al even geleden. Benieuwd naar de huidige trends en ontwikkelingen om het gebied van digitale transformatie? Lees verder op het blog.

{{cta(‘9d2f133c-b88b-48d5-9007-b20b226371a3’)}}