Nieuw business model? Door gecombineerde data

Ruimtelijke gegevens zijn voor bedrijven belangrijker dan ooit. De data maken het mogelijk vragen te beantwoorden die eerder onbeantwoord bleven. Met deze nieuwe inzichten kunnen klanten niet alleen hun bestaande business ondersteunen, maar ook een nieuw business model ontdekken en ontwikkelen.

Het combineren van ruimtelijke gegevens en zakelijke data maakt het mogelijk vragen te beantwoorden als:

  • Wie zijn mijn meest winstgevende klanten op een afstand van maximaal tien minuten van mijn nieuwe winkel?
  • Welke klanten of assets lopen het risico door een aankomende storm met overstromingen te maken te krijgen?
  • Welke assets hebben op korte termijn onderhoud nodig en hoe kunnen hieraan gerelateerde bedrijfsprocessen met behulp van Robotic Process Automation (RPA) worden geautomatiseerd?
Digitalisering

Meer weten over Esri ArcGIs en SAP?

Ontdek hier de mogelijkheden voor uw organisatie.

SAP HANA als zakelijke geodatabase

Het Geografisch Informatie Systeem (GIS) Esri ArcGIS en SAP werken al jaren samen. De communicatie tussen beide oplossing verliep voorheen via query-lagen. Sinds begin 2018 kan SAP HANA echter draaien als een zakelijke geodatabase. Dit betekent in de praktijk dat een GIS als Esri op hetzelfde platform draait als een businesssysteem als SAP ERP. Deze werkwijze levert allerlei voordelen op, zoals verbeterde prestaties, naadloze integratie van ruimtelijke en zakelijke gegevens en een lagere Total Cost of Ownership.

Zowel de business als GIS-analisten hebben profijt van de combinatie. Zo kunnen beide partijen nu ruimtelijke zakelijke data analyseren in enkele seconden in plaats van minuten, uren of zelfs dagen. Ook besparen zij tijd doordat niet langer meerdere queries, summary tables en indices nodig zijn om prestaties te waarborgen. Queries die native worden uitgevoerd in SAP HANA kunnen direct vanuit Esri’s ArcGIS Desktop of ArcGIS Pro platform worden gedraaid.

Ondersteuning voor SAP Cloud Platform

Onlangs kondigden we aan dat Esri ondersteuning biedt voor SAP Cloud Platform, waardoor dit platform nu ook als zakelijke geodatabase kan worden ingezet. SAP Cloud Platform is hiermee de eerste database as-a-service die volledig wordt ondersteund door de ArcGIS technologie van Esri. Deze ondersteuning geeft klanten de vrijheid van de voordelen van SAP HANA te profiteren met de flexibiliteit hun geodatabase in de cloud, on-premises of in een hybride omgeving onder te brengen.

De Amerikaanse gemeente San Diego, winnaar van de 2019 Esri President’s Award, maakt gebruik van een combinatie van technologie van SAP en Esri. Op de Esri User Conference deelde de gemeente onlangs hoe deze combinatie de gemeentelijke dienstverlening en de samenwerking met andere gemeenten heeft verbeterd. Door Esri ArcGIS Enterprise en SAP ERP te combineren op SAP HANA krijgt San Diego nieuwe inzichten, die helpen de hulpdienstverlening in de stad te verbeteren. Een van de live toepassingen maakt het mogelijk de status van brandkranen op afstand uit te lezen. Brandweermannen weten hierdoor zeker dat de brandkraan die zij tot hun beschikking hebben ook daadwerkelijk functioneert. De tweede toepassing monitort in real-time stoepen, wat de gemeente helpt onderhoud aan en de toegankelijkheid van deze openbare voorzieningen te verbeteren.

Aan de slag

Wil je aan de slag met Esri ArcGIS en SAP? De SAP & Esri quick-start experience bevat alles wat je nodig hebt om SAP HANA en ArcGIS Enterprise dertig dagen gratis uit te proberen, zoals videohandleidingen, sample data en kaarten. Ben je klaar om afscheid te nemen van legacy databases? Dan kun je gebruikmaken van het SAP Database Migration Factory programma. Dit programma bevat geautomatiseerde tools, best practices en bewezen processen om migraties snel en met zowel minimale risico’s als downtime te realiseren.