Innovation

Deel via:

Gartner: ‘SAP aanvoerder op het gebied van Enterprise Mobility’

Hiker climbing rocky mountainsideAls ‘mobile man’ maken erkenning en onderscheiding voor SAP op het gebied van Enterprise Mobility mij erg trots. SAP heeft zich gepositioneerd als leider op het gebied van Mobile Device Management (MDM) Software in de 2013 Gartner Magic Quadrant for Mobile Device Management Software Report. Ik neem u graag mee in mijn enthousiasme.

Volgens Gartner zal de verdere groei in smartphones, tablets en BYOD de adoptatie van MDM de komende jaren stimuleren. Veel bedrijven zien het MDM platform als de algemene tool om zowel implementatie als het managen van mobiele oplossingen. Ook valt er in het rapport te lezen dat MDM evolueert tot een bedrijfsbreed systeem dat inmiddels al als ‘Enterprise Mobility Management’ bekend staat.

Gartner’s oordeel
Gartner’s oordeelvelling is gebaseerd op een aantal competenties. Zoals het boeken van gebalanceerde vooruitgang, en het ontwikkelen en lanceren van visionaire MDM onderdelen. Je komt dus niet zomaar als leider uit de bus.

Ik ben met name trots op de sterke punten die Gartner in het rapport benadrukt. Zij noemen SAP’s Afaria tool als een van de langste en meest volwassen track records van alle MDM tools. Daarnaast onderstreept Gartner de sterke analytische en rapportage functies die real-time analyse mogelijk maken.

Nóg meer waardering voor SAP? Ja!
In het andere Gartner rapport, de 2013 Gartner Quadrant for Mobile Application Development Platform (MADP), is SAP óók uitgeroepen tot leider. Omdat business apps als paddestoelen uit de grond schieten, groeit de MADP-markt als vanzelfsprekend mee. In dit rapport op de snijtafel: alle grote aanbieders die het mogelijk maken dat IT-developers binnen bedrijven deze mobiele apps kunnen ontwikkelen voor klant, partner en werknemer.

SAP heeft in 2012 met de aankoop van Syclo, een MADP mededinger, een slimme stap op de MADP markt gezet. Begin dit jaar hebben we besloten om Syclo Agentry, Sybase Mobiliser en Sybase Unwired Platform, MADP onderdelen, samen te voegen tot het SAP Mobile Platform. Hierdoor kunnen klanten elke use case met 1 platform realiseren en een lager TCO behalen. De eerste samenvoeging was een feit met SMP 2.3 begin dit jaar. We komen in november met SMP 3: dat is de totale samenvoeging is.

Wat deed SAP goed dit jaar?
In het MADP rapport kunt u lezen dat SAP’s investeringen en inspanningen op het gebied van mobility niet onverdienstelijk zijn gebleken. We hebben een breed portfolio aan mobiele oplossing en een sterk partner ecosysteem op touw gezet. Overweegt u om één enkele aaanbieder met een brood portfolio en alternatieve mobiele technologieën in de arm te nemen? Gartner stelt dat u dan voor SAP moet kiezen. Een boodschap die ik, uiteraard, graag op u overbreng.

SAP heeft, wat mij betreft, deze kennis te danken heeft aan ons klantenbestand. Wij hebben onze oplossingen kunnen testen bij een breed scala aan klanten binnen vele industrieën. Veiligheid en stabiliteit werden, tijdens eigen klanttevredenheidsonderzoeken, vaker aangekaart als grote pluspunten van onze oplossingen.

Verbeterpunten?
Gelukkig blijven er nog punten waar we aan kunnen werken. SAP’s product portfolio werd door Gartner als complex bestempeld en de snelle ontwikkelingen van onze mobiele oplossingen blijken soms ietwat lastig te volgen. Maar we zitten niet stil en doen er alles aan om voorop te blijven lopen. Bedankt voor deze mooie rapportcijfers, Gartner!

Volg het webinar op 11 september  over de Gartner rapporten en ontdek hoe ook ú een leider wordt binnen uw eigen vakgebied!