Innovation

  Deel via:

  Blik in de Toekomst: De Aardappel in 2037

  De aardappelbranche staat aan de vooravond van grote veranderingen. Op diverse gebieden en met wisselende impact: van voorbijgaande trends tot allesbepalende ontwikkelingen die de aardappelbranche voorgoed veranderen. Dat is de overtuiging van SAP-partner itelligence.

  IJzersterke startpositie behouden
  In Nederland is door de eeuwen heen een ijzersterke aardappelketen opgebouwd die de teelt, veredeling, handel, processing én infrastructuur in handen heeft. Te danken aan de gunstige ligging van ons land, zowel klimatologisch als logistiek gezien, en natuurlijk aan de Hollandse koopmansgeest. Maar de wereld verandert. En wel in een razend tempo. Wil de sector deze positie in de toekomst behouden, dan is het nú zaak om stappen te zetten. itelligence wil met haar IT-expertise en branchekennis een wezenlijke bijdrage leveren aan de 'connected food supply chain'.

  Moderne technologie en innovatie
  Technologieën spelen een steeds grotere rol in innovatie. Dat is in deze branche niet anders. Robotisering, big data, zelfrijdende tractoren, drones, satellietbeelden die de kwaliteit van voedsel controleren en wellicht het 4D-printen van voedsel: de technische mogelijkheden zijn eindeloos. 'Smart farming' is de toekomst. Wat betekent dat in de praktijk? Voor iedere schakel in de keten? Hoe kan de keten alle technologische mogelijkheden optimaal benutten om zich voor te bereiden op de veranderingen die ze op zich af zien komen? Veranderingen in de consumentenvraag, productiemethoden, afzetgebieden en wet- en regelgeving bijvoorbeeld. Welke nieuwe businessmodellen gaan hierdoor ontstaan?

  Visiedocument De aardappel in 2037
  itelligence onderzocht vorig jaar welke trends en ontwikkelingen er spelen in de aardappelbranche. Dat deden we samen met professionals uit de hele aardappelketen, van teler tot retailer. Alle inzichten brachten wij samen in het visiedocument De aardappel in 2037. Een boeiende samenvatting van inzichten en vergezichten in de toekomst van de aardappel. En een vliegende start van onze samenwerking met de aardappelketen. Het komende jaar gaan we hier samen namelijk nog meer stappen in zetten. Zodat de aardappelketen ook in 2037 nog bij de top hoort.

  De ambitie van itelligence
  Met de juiste inzet van data en technologie de hele wereld voeden. Dá¡t is onze ambitie. Maar die kunnen we onmogelijk alleen realiseren. Daarom zoeken we actief de samenwerking op. En willen we de aardappelbranche inspireren en faciliteren om meer samen te werken en kennis en data te delen. Om samen de toekomst in te stappen.

  Download het visiedocument De Aardappel in 2037

  Meedenken over de toekomst van de aardappel
  Iedereen die wil meedenken en meepraten over de toekomst van de aardappel is van harte welkom op onze volgende bijeenkomst, op 15 maart. Laat u inspireren door praktijkcases over de toepassing van technologie in food&agro. En stroop vervolgens de mouwen op om gezamenlijk 3 toekomstscenario's uit te werken. We ontmoeten u graag op 15 maart. 

  Meld u nu aan voor deze bijeenkomst