Bloggers

Alex Assink

Senior Pre-Sales Specialist bij SAP Nederland

Information Management expert Alex Assink helpt SAP klanten onder meer bij het nemen van beslissingen op het gebied van Data Management, Business Intelligence en Governance. Alex is gespecialiseerd in uitdagingen en oplossingen rondom Big Data.

Alex Assink

Annemarie Nijboer

Solution Advisor, SAP Cloud Presales EMEA

Als Solution Advisor binnen het cloud team van SAP laat Annemarie Nijboer organisaties op allerlei manieren kennismaken met SAP’s cloud solutions. Annemarie is al bijna haar hele werkzame leven actief binnen het SAP ecolandschap. Tot haar specialisaties behoren thema’s als FICO, HANA, Business Information Management, BW en Corporate Performance Management. In haar blogs gaat ze dieper in op de geweldige mogelijkheden én de ingrijpende veranderingen die de cloud revolutie brengt.

Annemarie Nijboer

Bart Peijnenburg

Product Manager Financials bij SAP Nederland B.V.

Bart Peijnenburg adviseert bedrijven hoe ze door middel van het automatiseren van financiële processen efficiënter en professioneler kunnen werken. Onderwerpen waar Bart zich de afgelopen jaren mee bezig gehouden heeft, richten zich op de operationele financiële processen. Belangrijke ontwikkelingen die deze processen raken zijn onder meer Centralisatie, Cloud, SAP HANA, Real time Finance en 1 single source of truth.

Bart Peijnenburg

Beate van Dongen

Partner VODW

Beate adviseert grote ondernemingen over customer experience, customer journeys, digitalisering en de inrichting van de multichannel organisaties. Vanuit dit specialisme leidt ze complexe customer experience en cross channel projecten van strategie tot en met implementatie. Beate is jurylid van de Nationale Contact Center Awards en Customer Experience docent aan de Universiteit Nyenrode.

Beate van Dongen

Collin Janssen

Supply Chain Execution Expert

Al meer dan 15 jaar help ik verschillende grote multinationals in industrieën als 3PL, online shopping, voeding en defensie met de transformatie van hun warehousing en logistieke processen. Ik heb verschillende posities bekleed die samenhangen met deze transformatie, van ontwikkeling en consultancy tot C-level presales. Ik beschik over een sterke technische achtergrond in de softwareverkoop en ben een ervaren ondernemer. Ik help ondernemingen graag met zaken als versnelde groei, (pre)sales, consultancy en verbeteringen op het gebied van efficiency en winstgevendheid. Alles met het doel om de bedrijfswaarde te vergroten. Nieuwe ideeën en concepten pak ik snel op en bedenk creatieve oplossingen voor uitdagingen. Ik geloof dat SAP klanten kan helpen met de transformatie van hun business middels innovatieve oplossingen en design thinking. Daarmee bereidt SAP hen voor op een mooie toekomst. Mijn passie ligt bij de toegevoegde waarde van technologie in supply chain. Het zijn spannende tijden voor het bedenken van nieuwe businessprocessen en -modellen in dit Internet of Things-tijdperk.

Collin Janssen

Epco Pottinga

Sales Director Business Analytics at SAP

Authentic Self starter with broad international management background in IT sales-driven organizations. Experienced in software products and solutions, particularly in software development and big data & business analytics. Understands what is needed to run a business to achieve targets and market growth while balancing short and long term.

Epco Pottinga

Erast Wortel

Regional Director, EMEA bij Utopia

Na 30 jaar in IT, waarvan 23 bij SAP, maakte Erast Wortel de overstap naar Utopia. Hij wil het verschil maken voor bedrijven in ‘asset-intensieve’ branches. De propositie die Utopia deze bedrijven biedt, was wat hem betreft zo sterk dat hij wil bijdragen aan hun transformatie. Erast is verantwoordelijk voor de groei van Utopia in EMEA. Hij helpt organisaties om hun business te optimaliseren, kosten te besparen en te innoveren op verschillende gebieden binnen (Account) Management, Alliances, SAP Productmanagement en pre-sales.

Erast Wortel

Erik van Asselt

Customer Solution Manager at SAP Nederland
Erik van Asselt

Erwin Albers

Solution Advisor GRC bij SAP
Erwin Albers

Erwin van der Lee

Quality Director

Erwin van der Lee is als Quality Director bij SAP verantwoordelijk voor de kwaliteit van de software, de diensten en de support van de software voor alle Nederlands klanten. Erwin heeft ruime ervaring opgedaan op het snijvlak van Finance en IT in de rol van Business Consultant. Als Quality Director zorgt hij ervoor dat implementatietrajecten soepel verlopen en begeleidt hij partners en klanten van SAP om controle te houden op planning en budget.

Erwin van der Lee

Gastblogger

Gastbloggers

Wat speelt er allemaal in de wereld van SAP? Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen? Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. Blogs.sap.nl is een platform voor SAP collega's én gastauteurs.

Gastblogger

Geuko Bosker

Innovations Director bij itelligence Benelux

Geuko houdt zich voornamelijk bezig met het verkennen van trends en marktontwikkelingen, en het vertalen van innovatieve businessvraagstukken naar toekomstbestendige IT oplossingen.

Geuko Bosker

Ingeborg van Beusekom

Senior Marketing Communications Manager at SAP Nederland

Ingeborg van Beusekom is een proactieve marketing en communicatieprofessional, met veel ervaring en vaardigheden binnen de marketing mix (zowel B2B als B2C). Ingeborg is gespecialiseerd in interne communicatie, corporate communicatie, branding, marcom-strategieën bedenken en uitvoeren, en in public relations. Binnen SAP Nederland is zij als Sr. Marketing Communicatie Manager werkzaam. In deze rol is Ingeborg verantwoordelijk voor de algehele externe communicatie-uitingen van SAP, waaronder werkzaamheden betreffende branding & identiteit, corporate communicatie, social media marketing en het uitbreiden van de externe merk- en naamsbekendheid. Voordat Ingeborg in 2005 bij SAP begon, heeft zij onder andere gewerkt bij VIA NET.WORKS en Kalamazoo.

Ingeborg van Beusekom

Jan Koster

Customer Innovation Principal bij SAP

Jan Koster is al sinds 1997 werkzaam in de wereld van SAP en sinds 2006 werkzaam bij SAP. Als Customer Innovation Principal slaat hij de brug tussen de technologische innovaties van SAP en de mogelijke of gewenste business innovaties van de klant. Om deze brug te slaan, hanteert SAP de Design Thinking aanpak, een aanpak die de focus heeft op vernieuwing en op het toekennen van menselijke betekenis aan technologie. In zijn blogs deelt hij zijn visie en ervaringen op het gebied van innovatie in het algemeen en design thinking in het bijzonder.

Jan Koster

Jan-Willem De Koster

Business Development Manager at SAPNederland B.V.

Jan-Willem studeerde Bedrijfskundige Informatica aan de Hogeschool West-Brabant. Alvorens aan de slag te gaan bij SAP Nederland werkte hij 7 jaar als consultant bij uiteenlopende organisaties waaronder Philips. Jan-Willemis een gepassioneerde spreker op het gebied van SAP’s productstrategie en voortdurend op zoek naar manieren om het succes van bedrijven te vergroten door de intelligente en innovatieve inzet van IT waarbij hij specifiek aandacht heeft voor technologische ontwikkelingen in de sport.

Jan-Willem De Koster

Jeroen Reizevoort

Enterprise Architect at SAP Nederland

Jeroen heeft ruim 25 jaar ervaring in de IT-branche. In die periode heeft hij diverse rollen ingevuld; van programmeur, informatie-analist, projectmanager naar meer recent pre-sales softwarearchitect. In die laatste rol lag zijn focus op integratie, business process management, business rules en mobile. Momenteel is Jeroen werkzaam als pre-sales enterprise architect bij SAP. In die rol helpt hij organisaties bij de definitie van en de transitie naar een flexibele, toekomstbestendige softwarearchitectuur.

Jeroen Reizevoort

Marcel de Bruin

SAP HANA solution Architect bij SAP Nederland
Marcel de Bruin

Mark Raben

Director Innovation & Product Strategy

Specialist in SAP’s productstrategie en go to market. Thought leader op het gebied van B2B IT innovaties. Gepassioneerde spreker op het gebied van SAP gerelateerde onderwerpen. Uitgebreide kennis en achtergrond op het gebied van CRM.

Mark Raben

Martijn Tielen

Solutions Innovations Director bij SAP

Martijn is verantwoordelijk voor het creëren van innovatieve oplossingen voor klanten, gebaseerd op de laatste technologie trends. Deze innovatieve oplossingen omvatten Virtual Reality, Augmented Reality, Blockchain, en Internet of Things op basis van S/4HANA en het SAP HANA Cloud Platform.

Martijn Tielen

Martijn van Giessel

Business consultant bij Goldfish ICT

Martijn is als consultant bezig met innovatieve oplossingen voor de agrofood sector. Deze branche stoomt zich klaar voor grote uitdagingen in de toekomst: groeiende wereldbevolking, klimaatverandering, schaarse grondstoffen. De passie van Martijn ligt in het meedenken over creatieve toepassingen waarmee de toekomst van de agro en food werkelijkheid wordt.

Martijn van Giessel

Michael Blokdijk

Channel Sales Manager at SAP Nederland

Meer dan zeven jaar ervaring op het gebied van sales en sales management in de Europese IT markt heeft ertoe geleid dat ik in mijn huidige functie als Channel Sales Manager verantwoordelijk ben voor de Nederlandse MKB op het gebied van FoodAgro, Retail, Consumer Products en Wholesale. Als industry expert help ik SAP klanten onder meer bij het nemen van beslissingen op het gebied van IT innovaties.

Michael Blokdijk

Nico Andressen

Account Executive bij SAP Nederland

Nico werkt al meer dan 25 jaar voor verschillende IT-bedrijven die als kenmerk hebben dat ze hun klanten helpen om beter te presteren. Het begrijpen en verbeteren van de bedrijfsprocessen met geavanceerde softwareoplossingen staat daarbij centraal. In zijn werk is Nico voortdurend bezig met innovaties en nieuwe technologieën. Nico: "Dat maakt niet alleen het werk leuk, maar leidt ook tot de beste resultaten voor de klanten die ik adviseer." Zijn motto: 'Together Everyone Achieves More’.

Nico Andressen

Paramjeet (Pammy) Sachdev

Director, Global Centre of Excellence, Database & Technology at SAP

Pammy Sachdev heeft ruim 24 jaar ervaring opgedaan in IT en Business & Sales bij grote organisaties verspreid over de wereld, waaronder Goldman Sachs, JPMorgan, HSBC en SAP. Bij SAP, als 'Director in the Centre of Excellence team' dat de Database & Technology markt bedient. Pammy is gespecialiseerd in het HANA Platform en het SAP Data Management Portfolio. Hij houdt zich onder meer bezig met de positionering van de strategieën van SAP op corporate en technologisch niveau, Sales Enablement (Direct & Channel), Deal Enablement (Direct & Channel), GTM-strategiën en Key Account Planning.

Paramjeet (Pammy) Sachdev

Paul Tolboom

Sr. Solution Manager at SAP – creating business value in the Supply Chain

Paul Tolboom heeft in zeven jaar brede ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Inmiddels werkt hij al ruim 15 jaar in IT waarbij hij organisaties helpt om business-processen te optimaliseren. Vaak kan software daarbij helpen. Maar het uitgangspunt is altijd de vraag: waarom zorgt de huidige manier van werken voor problemen?

Paul Tolboom

Peter Veenstra

Chief Operating Officer at SAP Nederland

Peter has been working working in finance, legal and sales support in the financial services industry, chemicals industry and information technology for the past 25 years. In all his roles he supported sales and contributed to business results.

Peter Veenstra

Richard Nagel

Sr.Solution Champion/ Presales teamlead EMEA
Richard Nagel

Ronald Schippers

Presales Director SAP NL

Experienced Software Professional able to contribute to the success of different teams and numerous colleagues within SAP, like consulting, presales, sales and sales-management. Currently supporting and leading the NL presales team.

Ronald Schippers

Ruud Willemsen

Solution Consultant, SAP / Ariba | Procurement and Ariba Network | Travel and Expense

Als Solution Consultant binnen het Procurement team van SAP laat Ruud Willemsen organisaties op allerlei manieren kennismaken met de inkoopoplossingen van SAP. Ruud adviseert bedrijven hoe ze door middel van het automatiseren van inkoop processen efficiënter en professioneler kunnen werken. Dit omvat het gehele Source to Pay proces, waarbij Ruud zich met name richt op het Cloud portfolio van SAP; Ariba, Fieldglass en SAP Cloud for Travel and Expense.

Ruud Willemsen

Sander Kapper

Head of Industry Value Engineering bij SAP Nederland

Sander Kapper studeerde Information Technology aan de Universiteit Twente. Na zijn studie vervulde Sander verschillende adviesrollen. Sinds 2012 werkt hij voor SAP. In het werk van Sander vormt het creëren van waarde een belangrijke rode draad. Als Head of Industry Value Engineering helpt Sander klanten van SAP om het maximale uit hun investeringen in IT te halen. Sanders passie voor het creëren van waarde komt ook terug in zijn blogs. Hij schrijft het liefst over onderwerpen op het snijvlak van value, business en IT.

Sander Kapper

Sander van der Wijngaart

Managing Partner & SAP Workflow consultant
Sander van der Wijngaart

Stephan Van Weeren

Industry Principal Banking

Stephan van Weeren was van 2013 tot begin 2016 werkzaam binnen SAP Nederland als Industry Principal Banking, waar hij zich vooral richt op finance & risk management, regulatory reporting, asset management en core banking processen. De fundamenten voor Stephans rol zijn gelegd tijdens zijn vorige posities als equity sales-analist bij Petercam Bank (2005-2013), treasury & risk management consultant bij Zanders (2001-2005) en international cash management sales-consultant bij ABN AMRO Bank (1995-2000). Hij studeerde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam van 1989 tot 1995.

Stephan Van Weeren

Twan van den Broek

Enterprise Architect bij SAP

Twan combineert een brede ervaring in SAP development, integratie, enterprise mobility en Internet of Things met Design Thinking en Scrum om SAP oplossingen te leveren die eindgebruikers echt ondersteunen. Hierbij spelen cloud oplossingen als SAP S/4HANA en het SAP HANA Cloud Platform een centrale rol.

Twan van den Broek

Bart Peijnenburg

Product Manager Financials bij SAP Nederland B.V.

Bart Peijnenburg adviseert bedrijven hoe ze door middel van het automatiseren van financiële processen efficiënter en professioneler kunnen werken. Onderwerpen waar Bart zich de afgelopen jaren mee bezig gehouden heeft, richten zich op de operationele financiële processen. Belangrijke ontwikkelingen die deze processen raken zijn onder meer Centralisatie, Cloud, SAP HANA, Real time Finance en 1 single source of truth.

Bart Peijnenburg

Epco Pottinga

Sales Director Business Analytics at SAP

Authentic Self starter with broad international management background in IT sales-driven organizations. Experienced in software products and solutions, particularly in software development and big data & business analytics. Understands what is needed to run a business to achieve targets and market growth while balancing short and long term.

Epco Pottinga

Eric Tiels

Solution Principal SAP SCM

Eric Tiels is een specialist in Supply Chain Management en werkt als Solution Principal SAP SCM. Hij helpt bedrijven bij het verbeteren van de Supply Chain performance door inzet van innovatieve IT oplossingen. Zijn focus ligt op Sales & Operations Planning, Inventory Optimization en Demand Management. Eric is al jaren actief in de SAP wereld en zeer ervaren in de implementatie van SAP ERP en SAP SCM.

Eric Tiels

Erik van Asselt

Customer Solution Manager at SAP Nederland
Erik van Asselt

Erwin Albers

Solution Advisor GRC bij SAP
Erwin Albers

Maarten Obels

Solution Principal EPM bij SAP Nederland

In 1999 begon Maarten als ontwikkelaar van Management Informatie Systemen. Al snel ontwikkelde hij een passie voor het vinden van de juiste informatie voorziening ter ondersteuning van beslissingen. Toen hij in aanraking kwam met de theorie van Kaplan & Norton ‘closed loop performance management systemen’ begon zijn carrière in het Enterprise Performance management (EPM). In de rol Senior Consultant EPM, hielp hij vele organisaties om planning, consolidatie en Balanced Scorecard omgevingen op te zetten of te verbeteren. Inmiddels werkt Maarten ruim vier jaar voor SAP Nederland als Solution Principal EPM. Hij helpt organisaties “To run better”: meer “in control” eneen betere “enterprise insight”.

Maarten Obels

Pascal Merkx

SAP Supply Chain Planning Consultant at Qpact
Pascal Merkx

Patrick Willer

Workforce Innovation Consultant bij SuccessFactors

Patrick heeft ruim 20 jaar ervaring op het vlak van Human Capital Management. Na HR management raakte hij geïnteresseerd in de vraag hoe technologie kan helpen om mensen beter te laten presteren. Hij werd een van de eerste medewerkers van SuccesFactors in Nederland en introduceerde als zodanig het concept Business Execution from the cloud in de Nederlandse markt. Momenteel werkt Patrick als Workforce Innovation Consultant bij SAP en helpt hij grote klanten om maximaal te profiteren van de cloud.

Patrick Willer

Tiede-Jan de Jong

Senior SAP GRC Consultant at Goldfish ICT
Tiede-Jan de Jong

Carola Heimensen

Account Executive

Als Account Executive bij SAP is Carola verantwoordelijk voor klanten binnen de publieke sector. Haar doel is om hen te helpen hun beoogde doelstellingen te behalen, met behulp van de juiste software. Thema’s als innovatie, IoT en digitale transformatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Carola Heimensen

Erik van Asselt

Customer Solution Manager at SAP Nederland
Erik van Asselt

Hein Keijzer

Customer Solution Manager at SAP Nederland

Hein Keijzer is na zijn studie (Toegepaste Economie in Antwerpen en Bestuurskunde in Rotterdam) werkzaam geweest bij het Ministerie van Financiën als projectmanager bij de introductie van de euro in Nederland en vervolgens op het domein van de financiële informatievoorziening van het Rijk. Sinds 2000 werkt hij als Industry Principal Public Sector en later als Customer Solution Manager bij SAP Nederland.

Hein Keijzer

Marcel Groenenboom

Marcel Groenenboom was Director General Business bij SAP Nederland tot januari 2014.

Marcel Groenenboom

Mark van Heijningen

Marketing Director bij SAP Nederland B.V.

Mark van Heijningen werkt sinds 2005 voor SAP. Hij is samen met een team van marketeers onder meer verantwoordelijk voor SAP's marketing awareness, demand generation en customer retention programs in Nederland. Mark heeft een passie voor marketing en volgt alle trends en ontwikkelingen binnen zijn vakgebied op de voet. In zijn blogs geeft hij zijn prikkelende visie op actuele ontwikkelingen op het snijvlak van marketing en IT. Daarnaast deelt hij best practices, voorbeelden, tips, trucs en ideeën.

Mark van Heijningen

Nico Andressen

Account Executive bij SAP Nederland

Nico werkt al meer dan 25 jaar voor verschillende IT-bedrijven die als kenmerk hebben dat ze hun klanten helpen om beter te presteren. Het begrijpen en verbeteren van de bedrijfsprocessen met geavanceerde softwareoplossingen staat daarbij centraal. In zijn werk is Nico voortdurend bezig met innovaties en nieuwe technologieën. Nico: "Dat maakt niet alleen het werk leuk, maar leidt ook tot de beste resultaten voor de klanten die ik adviseer." Zijn motto: 'Together Everyone Achieves More’.

Nico Andressen

Dave Veerman

Industry Principal Retail at SAP Nederland

Dave heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van Retail en Supply Chain Executie. De naadloze integratie die nodig is tussen de diverse specifieke retailprocessen in combinatie met de logistieke processen is zijn expertise. Deze kennis heeft hij opgedaan in diverse projecten binnen de Retail waar Dave als consultant werkzaam was. Momenteel werkt Dave bij SAP als industry principal Retail en helpt hij Retail klanten om optimaal te profiteren van de SAP producten.

Dave Veerman

Eric Tiels

Solution Principal SAP SCM

Eric Tiels is een specialist in Supply Chain Management en werkt als Solution Principal SAP SCM. Hij helpt bedrijven bij het verbeteren van de Supply Chain performance door inzet van innovatieve IT oplossingen. Zijn focus ligt op Sales & Operations Planning, Inventory Optimization en Demand Management. Eric is al jaren actief in de SAP wereld en zeer ervaren in de implementatie van SAP ERP en SAP SCM.

Eric Tiels

Gastblogger

Gastbloggers

Wat speelt er allemaal in de wereld van SAP? Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen? Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. Blogs.sap.nl is een platform voor SAP collega's én gastauteurs.

Gastblogger

Ilse Moret

Solution Advisor, SAP Hybris

Als Solution Advisor laat Ilse Moret organisaties op allerlei manieren kennismaken met het SAP Hybris portfolio. Ilse legde zich tijdens haar studie toe op communicatie en marketing. Nadat ze haar Master's Degree in Strategic Marketing aan de University of Plymouth behaald had, ging ze in 2011 aan de slag bij SAP als Business Developer. Sinds 2015 legt Ilse zich helemaal toe op het Customer Engagement & Commerce portfolio van SAP Hybris en helpt ze klanten om het maximale uit de cloud te halen.

Ilse Moret

Jan Theodoor Wiltschek

Industry Principal

Jan-Thedoor studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en deed onderzoek naar logistieke procesoptimalisatie. Alvorens aan de slag te gaan bij SAP Nederland werkte Jan-Thedoor vijftien jaar als Management Consultant bij uiteenlopende organisaties, waaronder Capgemini. In zijn werk is Jan-Theodoor voortdurend op zoek naar manieren om het succes van bedrijven in de branches retail, fashion en trade te vergroten door de intelligente en innovatieve inzet van IT.

Jan Theodoor Wiltschek

Maarten Obels

Solution Principal EPM bij SAP Nederland

In 1999 begon Maarten als ontwikkelaar van Management Informatie Systemen. Al snel ontwikkelde hij een passie voor het vinden van de juiste informatie voorziening ter ondersteuning van beslissingen. Toen hij in aanraking kwam met de theorie van Kaplan & Norton ‘closed loop performance management systemen’ begon zijn carrière in het Enterprise Performance management (EPM). In de rol Senior Consultant EPM, hielp hij vele organisaties om planning, consolidatie en Balanced Scorecard omgevingen op te zetten of te verbeteren. Inmiddels werkt Maarten ruim vier jaar voor SAP Nederland als Solution Principal EPM. Hij helpt organisaties “To run better”: meer “in control” eneen betere “enterprise insight”.

Maarten Obels

Mark Raben

Director Innovation & Product Strategy

Specialist in SAP’s productstrategie en go to market. Thought leader op het gebied van B2B IT innovaties. Gepassioneerde spreker op het gebied van SAP gerelateerde onderwerpen. Uitgebreide kennis en achtergrond op het gebied van CRM.

Mark Raben

Mark van Heijningen

Marketing Director bij SAP Nederland B.V.

Mark van Heijningen werkt sinds 2005 voor SAP. Hij is samen met een team van marketeers onder meer verantwoordelijk voor SAP's marketing awareness, demand generation en customer retention programs in Nederland. Mark heeft een passie voor marketing en volgt alle trends en ontwikkelingen binnen zijn vakgebied op de voet. In zijn blogs geeft hij zijn prikkelende visie op actuele ontwikkelingen op het snijvlak van marketing en IT. Daarnaast deelt hij best practices, voorbeelden, tips, trucs en ideeën.

Mark van Heijningen

Ronald Schippers

Presales Director SAP NL

Experienced Software Professional able to contribute to the success of different teams and numerous colleagues within SAP, like consulting, presales, sales and sales-management. Currently supporting and leading the NL presales team.

Ronald Schippers

Frans Dagelet

managing director at Indicia Talent & Performance
Frans Dagelet

Jim van der Wardt

Jim van der Wardt was van april 2015 tot 1 juli 2016 HR directeur bij SAP Nederland

Jim van der Wardt

Patrick Willer

Workforce Innovation Consultant bij SuccessFactors

Patrick heeft ruim 20 jaar ervaring op het vlak van Human Capital Management. Na HR management raakte hij geïnteresseerd in de vraag hoe technologie kan helpen om mensen beter te laten presteren. Hij werd een van de eerste medewerkers van SuccesFactors in Nederland en introduceerde als zodanig het concept Business Execution from the cloud in de Nederlandse markt. Momenteel werkt Patrick als Workforce Innovation Consultant bij SAP en helpt hij grote klanten om maximaal te profiteren van de cloud.

Patrick Willer

Sonja van Sleeuwen

Head of Human Resources Line of Business bij SAP

Sonja van Sleeuwen studeerde economie in Groningen en is al haar hele werkzame leven actief in de IT-wereld. Ze werkte in verschillende rollen bij onder meer Oracle, LogicaCMG en SuccessFactors. Bij SAP Nederland is Sonja verantwoordelijk voor het HR-portfolio. Als manager daagt ze haar mensen elke dag opnieuw uit om het beste uit zichzelf te halen. Sonja schrijft regelmatig over onderwerpen op het snijvlak van technologie en HR.

Sonja van Sleeuwen

Dave Veerman

Industry Principal Retail at SAP Nederland

Dave heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van Retail en Supply Chain Executie. De naadloze integratie die nodig is tussen de diverse specifieke retailprocessen in combinatie met de logistieke processen is zijn expertise. Deze kennis heeft hij opgedaan in diverse projecten binnen de Retail waar Dave als consultant werkzaam was. Momenteel werkt Dave bij SAP als industry principal Retail en helpt hij Retail klanten om optimaal te profiteren van de SAP producten.

Dave Veerman

Eric Tiels

Solution Principal SAP SCM

Eric Tiels is een specialist in Supply Chain Management en werkt als Solution Principal SAP SCM. Hij helpt bedrijven bij het verbeteren van de Supply Chain performance door inzet van innovatieve IT oplossingen. Zijn focus ligt op Sales & Operations Planning, Inventory Optimization en Demand Management. Eric is al jaren actief in de SAP wereld en zeer ervaren in de implementatie van SAP ERP en SAP SCM.

Eric Tiels

Gastblogger

Gastbloggers

Wat speelt er allemaal in de wereld van SAP? Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen? Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. Blogs.sap.nl is een platform voor SAP collega's én gastauteurs.

Gastblogger

Ilse Moret

Solution Advisor, SAP Hybris

Als Solution Advisor laat Ilse Moret organisaties op allerlei manieren kennismaken met het SAP Hybris portfolio. Ilse legde zich tijdens haar studie toe op communicatie en marketing. Nadat ze haar Master's Degree in Strategic Marketing aan de University of Plymouth behaald had, ging ze in 2011 aan de slag bij SAP als Business Developer. Sinds 2015 legt Ilse zich helemaal toe op het Customer Engagement & Commerce portfolio van SAP Hybris en helpt ze klanten om het maximale uit de cloud te halen.

Ilse Moret

Jan Theodoor Wiltschek

Industry Principal

Jan-Thedoor studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en deed onderzoek naar logistieke procesoptimalisatie. Alvorens aan de slag te gaan bij SAP Nederland werkte Jan-Thedoor vijftien jaar als Management Consultant bij uiteenlopende organisaties, waaronder Capgemini. In zijn werk is Jan-Theodoor voortdurend op zoek naar manieren om het succes van bedrijven in de branches retail, fashion en trade te vergroten door de intelligente en innovatieve inzet van IT.

Jan Theodoor Wiltschek

Maarten Obels

Solution Principal EPM bij SAP Nederland

In 1999 begon Maarten als ontwikkelaar van Management Informatie Systemen. Al snel ontwikkelde hij een passie voor het vinden van de juiste informatie voorziening ter ondersteuning van beslissingen. Toen hij in aanraking kwam met de theorie van Kaplan & Norton ‘closed loop performance management systemen’ begon zijn carrière in het Enterprise Performance management (EPM). In de rol Senior Consultant EPM, hielp hij vele organisaties om planning, consolidatie en Balanced Scorecard omgevingen op te zetten of te verbeteren. Inmiddels werkt Maarten ruim vier jaar voor SAP Nederland als Solution Principal EPM. Hij helpt organisaties “To run better”: meer “in control” eneen betere “enterprise insight”.

Maarten Obels

Mark Raben

Director Innovation & Product Strategy

Specialist in SAP’s productstrategie en go to market. Thought leader op het gebied van B2B IT innovaties. Gepassioneerde spreker op het gebied van SAP gerelateerde onderwerpen. Uitgebreide kennis en achtergrond op het gebied van CRM.

Mark Raben

Mark van Heijningen

Marketing Director bij SAP Nederland B.V.

Mark van Heijningen werkt sinds 2005 voor SAP. Hij is samen met een team van marketeers onder meer verantwoordelijk voor SAP's marketing awareness, demand generation en customer retention programs in Nederland. Mark heeft een passie voor marketing en volgt alle trends en ontwikkelingen binnen zijn vakgebied op de voet. In zijn blogs geeft hij zijn prikkelende visie op actuele ontwikkelingen op het snijvlak van marketing en IT. Daarnaast deelt hij best practices, voorbeelden, tips, trucs en ideeën.

Mark van Heijningen

Ronald Schippers

Presales Director SAP NL

Experienced Software Professional able to contribute to the success of different teams and numerous colleagues within SAP, like consulting, presales, sales and sales-management. Currently supporting and leading the NL presales team.

Ronald Schippers

Jaap Heutink


Data management thought leader bij Ctac

Jaap adviseert organisaties over de meerwaarde van datamanagement. Zijn focus is onder andere Master Data Management DNA, datamigraties en data governance.

Jaap Heutink

Jeffrey Raskeyn

Jeffrey Raskeyn was Sales Director Global Partner Organisation bij SAP Nederland van januari 2014 tot april 2016

Jeffrey Raskeyn

Marcel Groenenboom

Marcel Groenenboom was Director General Business bij SAP Nederland tot januari 2014.

Marcel Groenenboom

Pascal Merkx

SAP Supply Chain Planning Consultant at Qpact
Pascal Merkx

Raimond van het Reve

Director General Business & Partner Ecosystem at SAP

Als Director General Business & Partner Ecosystem bij SAP Nederland is van het Reve verantwoordelijk voor de diverse channel partners van SAP, waaronder de VAR's, SaaS-, SAP Business One- en distributiepartners.

Raimond van het Reve

Richard Nagel

Sr.Solution Champion/ Presales teamlead EMEA
Richard Nagel

Ronald Schippers

Presales Director SAP NL

Experienced Software Professional able to contribute to the success of different teams and numerous colleagues within SAP, like consulting, presales, sales and sales-management. Currently supporting and leading the NL presales team.

Ronald Schippers

Sander Lenskens

ERP Sales Executive bij Delaware

Tijdens zijn loopbaan heeft Sander veel kennis en ervaring opgedaan in de food industry. Als ERP Sales Executive bij Delaware heeft hij een passie voor deze dynamische en belangrijke sector. Sander denkt mee met organisaties om de best passende en de meest toekomstgerichte oplossing te vinden en volgt trends uit de markt op de voet. Met zijn blogs geeft hij zijn visie op de veranderingen in de food industry en vooral de rol die technologie daarin speelt.

Sander Lenskens

Frank Herweijer

Helpt klanten in de publieke en financiële sector om hun klanten een indrukwekkende ervaring te bieden in elke stap van de customer journey.
Frank Herweijer

Gastblogger

Gastbloggers

Wat speelt er allemaal in de wereld van SAP? Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen? Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. Blogs.sap.nl is een platform voor SAP collega's én gastauteurs.

Gastblogger

Ingeborg van Beusekom

Senior Marketing Communications Manager at SAP Nederland

Ingeborg van Beusekom is een proactieve marketing en communicatieprofessional, met veel ervaring en vaardigheden binnen de marketing mix (zowel B2B als B2C). Ingeborg is gespecialiseerd in interne communicatie, corporate communicatie, branding, marcom-strategieën bedenken en uitvoeren, en in public relations. Binnen SAP Nederland is zij als Sr. Marketing Communicatie Manager werkzaam. In deze rol is Ingeborg verantwoordelijk voor de algehele externe communicatie-uitingen van SAP, waaronder werkzaamheden betreffende branding & identiteit, corporate communicatie, social media marketing en het uitbreiden van de externe merk- en naamsbekendheid. Voordat Ingeborg in 2005 bij SAP begon, heeft zij onder andere gewerkt bij VIA NET.WORKS en Kalamazoo.

Ingeborg van Beusekom

Mark van Heijningen

Marketing Director bij SAP Nederland B.V.

Mark van Heijningen werkt sinds 2005 voor SAP. Hij is samen met een team van marketeers onder meer verantwoordelijk voor SAP's marketing awareness, demand generation en customer retention programs in Nederland. Mark heeft een passie voor marketing en volgt alle trends en ontwikkelingen binnen zijn vakgebied op de voet. In zijn blogs geeft hij zijn prikkelende visie op actuele ontwikkelingen op het snijvlak van marketing en IT. Daarnaast deelt hij best practices, voorbeelden, tips, trucs en ideeën.

Mark van Heijningen