SAP Big Data Forum 2013

Deel bericht:  
Deel bericht:  

Robert BrusseHet SAP Big Data Event op 10 oktober was een succes. SAP, partners en klanten zoomden in op de vraag: ‘Wat zijn de mogelijkheden van Big Data voor úw organisatie?’ Het doel; in één dag grip krijgen op alle aspecten rondom dit onderwerp. Wat mij betreft, is dat meer dan gelukt!

Management meeting of the future!
In de prikkelende keynote van Gartner’s research director Roxane Edjlali kwamen alle ‘myths and facts’ over in-memory computing aan bod. De boodschap van Edjlali? Een groot aantal industrieën, waaronder SaaS, social networks, financial trading en online gaming, zouden zónder In-Memory Computing simpelweg niet bestaan. Althans, niet op de manier zoals we ze vandaag de dag kennen. In-memory bestaat alweer sinds eind jaren negentig en is dus, zonder twijfel, ‘here to stay’. Volgens Gartner komt SAP HANA als beste In-Memory database uit de bus. Die opsteker heb ik gedurende de dag vaker gehoord.

meeting of the futureHenry Cook – SAP EMEA principal Data Warehousing – nam ons mee terug in de tijd. Hij beantwoordde de vraag waarom en hoe SAP HANA tot stand is gekomen. Hij vertelde dat Hasso Plattner en Alexander Zeier de ‘boardroom meeting’ van de toekomst voor ogen hadden bij de oorsprong van In-Memory Data Management. Dat hield in ‘information at the fingertips’!

 

Big Data & Design Thinking
Tijdens het SAP Big Data Forum richtten sprekers zich vooral op de toekomst. Na de twee plenaire sessies, ontstond er bij mij lichte keuzestress. Kent u ook het gevoel onvermijdelijk iets te gaan missen? De sessies waren onderverdeeld in een business track en een tech track. Ik heb deze twee tracks met elkaar afgewisseld zodat ik een brede indruk van de dag op kon doen.

Een van de vele highlights was de inspirerende Mike Bell, voormalig CEO van Kingfisher. Hij adviseerde de deelnemers over te stappen van Oracle naar SAP (voor diegene die dat nog niet gedaan had). In zijn presentatie focuste hij op ‘Design Thinking’, nog zo’n thema dat ik vaker heb gehoord in de wandelgangen tijdens het event. Mijn favoriete quote van Bell: “Design Thinking is german-style blue sky-thinking.”

Een energieke afsluiter!
Thrillseeker? Check! Red Bull Air Race Pilot? Check! Frank Versteegh – aerobatics piloot – ging in zijn keynote dieper in op risk management en personal responsibility. Zijn verhaal over de luchtvaartwereld was een demovlucht vol loopings en andere manoeuvres. Dat is pas speed en real-time beslissen!

kristalheldere inzichten uit Big Data
Als dagvoorzitter heb ik vooral genoten van de waarneembare ‘Big Data-buzz’ bij alle deelnemers, sprekers, partners en collega’s. Ik heb ontdekt hoeveel kansen en real-time inzichten er liggen te wachten. Ik sluit me dan ook volledig aan bij Edjlali van Gartner: ‘Big Data is here to stay’! Bovendien wenst niemand geconfronteerd te worden met meer afval en uitval dan de concurrent, toch? Key is dat u kiest voor begeleiding tijdens uw eigen ‘innovation journey’. Zoals een van de sprekers zich uitdrukte: ‘Big Data is bullshit. If you don’t know what your doing’.

Was u ook aanwezig bij het SAP Big Data Forum? Vertel mij dan hieronder over uw favoriete sessie!

Het Big Data Forum 2013 gemist? Bekijk alle presentaties hier.

Robert Brusse

Robert Brusse

Sales Director Enterprise & Solutions at SAP Nederland
Robert Brusse

Latest posts by Robert Brusse (see all)

3 Reacties op dit blogbericht

  1. Mijn favoriete sessie was die van Henry Cook. Een absolute aanrader voor personen die nog wat onbekend zijn met het onderwerp ‘Big Data’. Met zijn heldere toelichting begreep ik de achtergrond van In-Memory technolgie een stuk beter.

  2. Pingback: Kent u uw online ambassadeurs? - SAP Nederland Blogs

  3. Pingback: Big Data, Big problem? - SAP Nederland Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *