Onderwerp: Analytics

82 berichten

Alys-stickyplaatje

Wat zijn de vijf factoren die bijdragen aan Big Data succes?

Big Data succes gaat om systemen, mensen, processen en data. Maar het gaat nog veel meer om de wil ook daadwerkelijk iets met de resultaten te willen doen. Bekijk de sterke presentatie van Alys Woodward.
Lees meer

Faris-stickyplaatje

Waarom je data zou kunnen zien als een product met een eigen supply chain

Volgens Ryan Faris van Accenture moeten we data net zo behandelen als een product in een supply chain. Een interessante vergelijking die op een originele manier aanzet tot een nieuwe manier van kijken.
Lees meer

anurag

Big Data als je niet Google of Facebook bent

Als het over Big Data gaat, worden grote spelers als Google en Facebook vaak als voorbeeld aangehaald. Maar ook als je geen Google of Facebook heet, kun je profiteren van Big Data.
Lees meer

lee-dittmar

“Big Data matters, except when it doesn’t”

“Raw data isn’t particularly meaningful until we can turn it into information, and turn that information into insight.” Lee Dittmar (Deloitte) benadrukte tijdens de Big Data Inspiration Day hoe belangrijk het is om eerst heel goed na te denken over het verzamelen, bewaren en analyseren van data.
Lees meer

Businessman analyzing pie chart on digital tablet

Over AnaCredit en de creditcard van Anna

AnaCredit is een dataset die het mogelijk maakt voor de ECB om een centraal kredietregister voor alle EU-lidstaten te creëren. Deze dataset verandert de manier waarop kredietverstrekkers hun rapportages moeten aanleveren. Stephan van Weeren, Industry Principal Banking, legt uit hoe een slim gebruik van Big Data hierbij kan helpen.
Lees meer

Manuel Sevilla tijdens de Big Data Inspiration Day 2014

3 cm afgelegd, 8847,97 meter te gaan

Als we onze totale technologische ontwikkeling van de afgelopen 36 jaar en de komende 36 jaar vergelijken met het beklimmen van de Mount Everest, hebben we pas 3 centimeter afgelegd.
Lees meer

fabriek-stickyplaatje

Nederland bv, bereid u voor op de vierde industriële revolutie

Als moderne technologieën als big data analytics, nanotechnologie, cloud computing en 3D-printing hun krachten bundelen, kan er iets moois ontstaan. De verwachting is dat dit binnenkort tot een vierde industriële revolutie zal leiden: een totaal nieuwe manier van produceren die de maakindustrie volledig zal transformeren. Dat zal ook gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in Nederland.
Lees meer

banking-stickyplaatje

Zeven belangrijke thema’s voor banken in 2015

Wat worden de hot items in 2015? Een kleine greep uit de thema’s die het komende jaar de agenda van veel banken zullen bepalen. Vult u het lijstje aan?
Lees meer

adviseur-stickyplaatje

Het einde van de adviseur?

De ANWB die je helpt bij het beheren van al je contracten voor bijvoorbeeld energie, telefonie en internet. Loopt een contract bijna af, dan krijg je een waarschuwing en aanbiedingen voor goedkopere of betere deals. Bewijst deze dienst dat adviseurs hun langste tijd gehad hebben?
Lees meer

273909_l_srgb_s_gl

Meer dan de som der delen

De spannendste IT-ontwikkelingen vinden voltrekken zich op de plekken waar technologieën zoals Big Data, Cloud, Analytics, In-Memory Computing en Mobility elkaar raken, overlappen en versterken.
Lees meer

Recap #64DBD

Big Data, big deal!

Onder de hashtag #64DBD postten ik en mijn collega’s over de verschillende mogelijkheden en toepassingen van big data. Soms serieus, soms met een knipoog. Wat is ons allemaal opgevallen tijdens deze #64DBD-dagen?
Lees meer

retail-3

Next generation marketing met Predictive Analytics

Goed kunnen voorspellen wat de volgende stap van klanten en prospects zal zijn, dát is het waar het bij marketing om gaat. Slim inspelen op klantgedrag brengt concurrentievoordeel.
Lees meer