Onderwerp: Data

41 berichten

Okinawa Churaumi Aquarium

Blijven financieel managers achter met Big Data?

Hebben financieel managers Big Data en analytics wel voldoende in het vizier? Dat zal eigenlijk wel moeten. Want de combinatie van Big Data …
Lees meer

appel-stickyplaatje

Leef gezond, koop een Apple?

De nieuwste gadget is de Apple Watch. Dit horloge biedt de gezondheidszorg compleet nieuwe mogelijkheden. Welke zorgverzekeraar wordt de eerste met een aangepaste polis voor smartwatch-gebruikers?
Lees meer

Datamanagement-stickyplaatje

Waarom datamanagement een topprioriteit moet zijn voor banken

Begin vorig jaar introduceerde de BCBS artikel 239. Hiermee introduceert het comité een 14-tal “Principles for effective risk data aggregation and risk reporting”. Daaraan voldoen is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Lees meer

ERPtoekomst-stickyplaatje

Het ERP-systeem van de toekomst is in-memory

In-memory computing gaat de ERP-wereld volledig op z’n kop zetten. Het ERP-systeem van de toekomst is stukken kleiner, oneindig veel sneller en veel minder complex dan de systemen waar u nu mee werkt.
Lees meer

troy-carter-442x266

Troy Carter, het databrein achter wereldsterren

Mensen zijn voorspelbaar. Troy Carter heeft die voorspelbaarheid gebruikt om een jaloersmakende carrière op te bouwen. Waarschijnlijk heb je nog nooit van hem …
Lees meer

Innovation | SAP Image

Data verzamelen via connected cars

Bijna alle gebruiksvoorwerpen worden inmiddels ‘slim’ gemaakt door middel van technologie. De verbinding tot het internet is daarin misschien wel het belangrijkste asset. …
Lees meer

Okinawa Churaumi Aquarium

Wat managers nog niet weten over Big Data

Organisaties hebben veel baat bij zoveel mogelijk kennis over hun klanten. Maar ondanks dit belang, blijkt dat zij de informatie vrijwel altijd hebben …
Lees meer

Okinawa Churaumi Aquarium

De Big Data consolidatie komt eraan. Wat nu?

Waarschijnlijk ziet het Big Data ecolandschap er over een jaar of zes totaal anders uit. Maar wat betekent dat voor bedrijven die vandaag al aan de slag willen met Big Data?
Lees meer

Woman reading a label of a wine bottle

Verdien geld met de secundaire waarde van data

Big Data stelt u in staat om meer geld te verdienen door informatie een tweede leven te geven. Als u tenminste de juiste balans vindt tussen vertrouwen en verkopen.
Lees meer

Steve Lucas SAP over The Internet Of Things

50 miljard apparaten online in 2020

In 2020 zijn 50 miljard apparaten online met elkaar verbonden. Dat levert een enorme hoeveelheid data op. Welke rol gaat u hierin spelen? En hoe kan SAP u daarbij helpen?
Lees meer

Aerial view of rural roundabout

Banken gaan gemak en succes faciliteren

De rol van banken verandert. En de relatie van MKB-ondernemers met hun bank verandert. Over pakweg zes, zeven jaar vormen banken de centrale spil van een (onderling verbonden) netwerk van MKB-bedrijven, financiële dienstverleners en leveranciers.
Lees meer

Werknemer lopen brocure door

Over ijsjes, data, bier en ondernemende marketeers

Wie een goed klantbeeld heeft, kan veel beter inspelen op de afzonderlijke behoeftes van klanten. Het kost de nodige inspanning, maar het is de moeite dubbel en dwars waard. En geeft daarmee klanten een relevante en waardevolle ervaring.
Lees meer