Onderwerp: Data

73 berichten

adviseur-stickyplaatje

Het einde van de adviseur?

De ANWB die je helpt bij het beheren van al je contracten voor bijvoorbeeld energie, telefonie en internet. Loopt een contract bijna af, dan krijg je een waarschuwing en aanbiedingen voor goedkopere of betere deals. Bewijst deze dienst dat adviseurs hun langste tijd gehad hebben?
Lees meer

273909_l_srgb_s_gl

Meer dan de som der delen

De spannendste IT-ontwikkelingen vinden voltrekken zich op de plekken waar technologieën zoals Big Data, Cloud, Analytics, In-Memory Computing en Mobility elkaar raken, overlappen en versterken.
Lees meer

Recap #64DBD

Big Data, big deal!

Onder de hashtag #64DBD postten ik en mijn collega’s over de verschillende mogelijkheden en toepassingen van big data. Soms serieus, soms met een knipoog. Wat is ons allemaal opgevallen tijdens deze #64DBD-dagen?
Lees meer

Sirous Kavehercy, Triplyon Media, tijdens de Big Data Inspiration Day 2014.

Wat is de invloed van cultuur op de interpretatie van Big Data?

De analyse van Big Data wordt pas waardevol bij de interpretatie. Maar welke rol speelt cultuur bij het interpreteren van Big Data? Tijdens de Big Data Inspiration Day gaf Sirous Kavehercy antwoord op die vraag.
Lees meer

Business woman using tablet

Een oproep aan gemeenten: geef je inwoners meer macht

Burgers willen graag bijdragen aan een veilige, schone stad met goede voorzieningen, maar hebben vaak geen idee wat er zich afspeelt binnen de muren van het gemeentehuis. De inzet van big data/open data is de oplossing.
Lees meer

Boorplatform

Big Streaming Data opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en modellen

Welke mogelijkheden ontstaan er als je alle vitale onderdelen van een boorplatform uitrust met sensoren die constant de staat van het hele platform monitoren?
Lees meer

Elliott-stickyplaatje

Maak kennis met het ‘innovatie-evangelie’ van Timo Elliott

Met aansprekende voorbeelden en een onnavolgbare presentatie gaf Innovation Evangelist Timo Elliot zijn publiek inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van Big Data.
Lees meer

big data week : IDC report

Innovatie & big data: leer van koplopers!

Welke bedrijven weten data constructief in te zetten en wat kunnen anderen daar van leren? In het IDC Whitepaper: ‘Using Big Data to Drive Business Transformation: Learning from the Big Data Innovators’ kunt u alle resultaten van het onderzoek lezen.
Lees meer

Ecosystem | SAP image

Silicon Valley meets Food Valley

Niet zo lang geleden was ik aanwezig bij de Food Valley Expo 2014 in Arnhem. Het was de tiende verjaardag van dit evenement, een …
Lees meer

ski-stickyplaatje

Vodafone weet dat u van skiën houdt (en van een lage telefoonrekening)

Telecombedrijven hebben enorm veel kennis van hun klanten. Ze zijn steeds beter in staat om deze Big Data om te zetten in heldere inzichten. Vodafone gebruikt deze kennis bijvoorbeeld om klanten relevante aanbiedingen te doen en reclame-irritatie te voorkomen.
Lees meer

Big Data Tour met SAP & Fontys Hogescholen

Big Data College Tour – Big Data, career of the future?!

Op dinsdag 4 november vond in Eindhoven de SAP Big Data College Tour plaats. Een avond georganiseerd door Fontys Hogescholen en SAP Nederland met als centrale thema ‘big data in de praktijk’.
Lees meer