Onderwerp: Data

87 berichten

De vleesindustrie & ICT: haat liefde verhouding?

Een ICT-systeem in de vleesindustrie: verslijten of vervangen?

De vleesverwerkende industrie heeft een haat-liefdeverhouding met ICT. En dat is zonde, want een nieuw ICT-systeem en een goede informatievoorziening zorgen voor optimale plannings- en verwerkingsprocessen.
Lees meer

education2-stickyplaatje

Personalized Education: alles draait om content

Vince Kellen is de CIO van de universiteit van Kentucky. Op woensdag 4 maart is hij de keynote spreker tijdens het SAP Education Event in ’s-Hertogenbosch. In dit blog gaat hij nader in op Personalized Education en zijn verwachtingen voor de toekomst.
Lees meer

IoT

‘Spring op tijd op de IoT-trein’

Het Internet of Things (IoT) zit flink in de lift, dankzij de toenemende populariteit van bijvoorbeeld wearables en connected sensoren. Bedrijven worstelen met …
Lees meer

education-stickyplaatje

Hoe Kentucky University Big Data omzet in (studie)resultaten

Vince Kellen is de CIO van de universiteit van Kentucky. Op woensdag 4 maart is hij tijdens het SAP Education Event in ’s-Hertogenbosch de keynote spreker. In dit blog licht hij alvast toe hoe zijn universiteit IT inzet om studenten Personalized Education te bieden.
Lees meer

Students sitting listening to the teacher

Hoe de juiste informatie voor beter en efficiënter onderwijs kan zorgen

Op 4 maart vindt het Education Event plaats. Een dag die in het teken zal staan van innovatief gebruik van informatie om onderwijs beter en efficiënter te maken.
Lees meer

retail-3

Next generation marketing met Predictive Analytics

Goed kunnen voorspellen wat de volgende stap van klanten en prospects zal zijn, dát is het waar het bij marketing om gaat. Slim inspelen op klantgedrag brengt concurrentievoordeel.
Lees meer

Alys-stickyplaatje

Wat zijn de vijf factoren die bijdragen aan Big Data succes?

Big Data succes gaat om systemen, mensen, processen en data. Maar het gaat nog veel meer om de wil ook daadwerkelijk iets met de resultaten te willen doen. Bekijk de sterke presentatie van Alys Woodward.
Lees meer

Faris-stickyplaatje

Waarom je data zou kunnen zien als een product met een eigen supply chain

Volgens Ryan Faris van Accenture moeten we data net zo behandelen als een product in een supply chain. Een interessante vergelijking die op een originele manier aanzet tot een nieuwe manier van kijken.
Lees meer

anurag

Big Data als je niet Google of Facebook bent

Als het over Big Data gaat, worden grote spelers als Google en Facebook vaak als voorbeeld aangehaald. Maar ook als je geen Google of Facebook heet, kun je profiteren van Big Data.
Lees meer

lee-dittmar

“Big Data matters, except when it doesn’t”

“Raw data isn’t particularly meaningful until we can turn it into information, and turn that information into insight.” Lee Dittmar (Deloitte) benadrukte tijdens de Big Data Inspiration Day hoe belangrijk het is om eerst heel goed na te denken over het verzamelen, bewaren en analyseren van data.
Lees meer

Businessman analyzing pie chart on digital tablet

Over AnaCredit en de creditcard van Anna

AnaCredit is een dataset die het mogelijk maakt voor de ECB om een centraal kredietregister voor alle EU-lidstaten te creëren. Deze dataset verandert de manier waarop kredietverstrekkers hun rapportages moeten aanleveren. Stephan van Weeren, Industry Principal Banking, legt uit hoe een slim gebruik van Big Data hierbij kan helpen.
Lees meer

Manuel Sevilla tijdens de Big Data Inspiration Day 2014

3 cm afgelegd, 8847,97 meter te gaan

Als we onze totale technologische ontwikkeling van de afgelopen 36 jaar en de komende 36 jaar vergelijken met het beklimmen van de Mount Everest, hebben we pas 3 centimeter afgelegd.
Lees meer