Onderwerp: Data

62 berichten

Big Data Tour met SAP & Fontys Hogescholen

Big Data College Tour – Big Data, career of the future?!

Op dinsdag 4 november vond in Eindhoven de SAP Big Data College Tour plaats. Een avond georganiseerd door Fontys Hogescholen en SAP Nederland met als centrale thema ‘big data in de praktijk’.
Lees meer

wateronderhoud-stickyplaatje

De gemeente wordt steeds slimmer

Het Internet of Things kan gemeenten interessante data opleveren om zaken als onderhoud beter te organiseren. Maar het zou nóg mooier zijn als zij deze datastromen om weten te zetten in geldstromen.
Lees meer

top 5 big data boeken

Top 5 ‘must-read’ boeken over big data

Welke bronnen kun je aanboren als je de diepte in wil met Big Data? Neem een duik in mijn (e-)boekenkast! Hieronder deel ik vijf boeken-tips waarin de auteurs ingaan op de toepassing en toekomst van data.
Lees meer

finance-vanbeekum

Misleidend. Onbetrouwbaar. Ontbrekend.

Een onderneming bestuur je op basis van informatie. Een onderneming controleer je op basis van informatie. En je investeert op basis van informatie. Maar wat als die informatie niet klopt, onbetrouwbaar is of zelfs ontbreekt?
Lees meer

iPad Hartbewaking

eBay: real-time conclusies uit 50 petabytes aan data

eBay heeft elke dag dertigduizend nieuwe websitebezoekers. Die bezoekers laten veel informatie achter. Denk bijvoorbeeld aan zoekopdrachten of dat er elke zes seconden …
Lees meer

SAP Big Data Inspiration Day 2014

Big Data gaat om de vragen, niet om de antwoorden

Ja, Big Data gaat om grote hoeveelheden gegevens. En ja, je hebt geavanceerde technologie voor nodig. Maar succesvol profiteren van Big Data begint eerst en vooral met het stellen van de juiste vragen.
Lees meer

Licht-stickyplaatje

Waarom de burgemeester van Eindhoven zich vergist

Onlangs stelde Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, dat alle software verouderd is op het moment van ingebruikname. Twee jaar geleden zou hij een punt gehad hebben. Tegenwoordig heeft hij ongelijk, vindt Lucas Remmers.
Lees meer

big data students

Data Scientist, dé job van de toekomst?

Het aanbod aan datagerelateerd onderwijs lijkt even exponentieel toe te nemen als de hoeveelheid data zelf. Waar komt dat hippe imago vandaan en wat kunnen we verwachten?
Lees meer

#64DBD - big data en verkeer

Big data in beweging

De SAP Big Data Truck rijdt komende week heel Nederland door. Voor mij dé aanleiding om eens stil te staan bij de mogelijkheden van big data voor het verkeer
Lees meer

Schaalbaarheid - transformeren

Big data: 5 praktijktips

Big data heeft voor financieel managers mooie beloften in petto. Denk aan real-time financiële rapportages, het snel kunnen inspringen op veranderingen en diepgravende …
Lees meer

sap big data week

Hoe kan Big Data nieuwe inzichten voortbrengen?

Begin oktober is er tijdens Big Data Week 2014 een reeks interviews opgenomen met tech journalist David McClelland en diverse professionals uit het …
Lees meer

sap big data week

Hoe kan big data effectief ingezet worden?

Begin oktober is er tijdens Big Data Week 2014 een reeks interviews opgenomen met tech journalist David McClelland en diverse professionals uit het werkveld. Ik heb afgelopen weekend de interviews met SAP-collega’s Javaid Awan (UK) en Dan Holle (UK) en met Alan Priestley (marketing manager bij Intel) bekeken. Ik wil deze interviews graag met u delen!
Lees meer