Big Data, Big problem?

Deel bericht:  
Deel bericht:  

Big Data? Big Future!Tijdens het SAP Big Data Forum 2013 heb ik in mijn break out session de deelnemers kennis laten maken met mijn gezin: een goed voorbeeld van ‘The Online Family’. Er zijn meerdere devices in huis waar alle gezinsleden muziek op afspelen. Deze muziek is opgeslagen in één grote database: onze gezamenlijke “Big Data” muziekbibliotheek.

Deze bibliotheek is langzaam uitgegroeid tot mijn persoonlijk Big Music probleem. Het aantal nummers, artiesten en genres gedijt wekelijks en er sluipen veel fouten in ons – ooit geniale – muziekbestand. Ik vraag mij af hoe accuraat en relevant deze data eigenlijk nog is?

Big Data in het bedrijfsleven

Mijn Big Music probleem blijkt makkelijk te vertalen naar het bedrijfsleven. Hebben we het thuis echter over één database, in het bedrijfsleven gaat het vaak om een veelvoud hiervan. Ook de hoeveelheid informatie van organisaties blijft groeien. Bedrijven worden dagelijks geconfronteerd met nieuwe uitdagingen voor het opslaan, beheren, toegang krijgen tot en het analyseren van zeer grote hoeveelheden data. Het is niet ongewoon voor grote organisaties dat zij te maken hebben met hoeveelheden data in de orde van terabytes, exabytes en zettabytes (we hebben het inmiddels over een één met 21 nullen).

Big Data gaat echter niet alleen om de hoeveelheid data, ook de verscheidenheid (vele formaten) en de snelheid waarmee zakelijke gebruikers deze data tot hun beschikking willen hebben speelt een grote rol. Beslissingen op basis van informatie die een week oud is, is niet meer van deze tijd. Dagelijkse processen worden teruggebracht tot minuten en seconden. Organisatie staan​ voor nieuwe uitdagingen in het verhogen van de snelheid waarmee ze gegevens verwerken en accuraat inzetten om concurrentievoordeel te garanderen.

Uw fundament: een Enterprise Information Management strategie

Het komt nogal eens voor dat er in uw bedrijfsdata – per ongeluk – typfouten of duplicaties worden gemaakt. Bestanden verouderen snel. Uw informatiemanagement moet op orde zijn, anders is uw bedrijfsdata niet meer dan hele slechte én onbruikbare data. Maar hoe?

Als eerste wilt u achterhalen wat de status van de data is. Door data profiling vindt u alle verborgen dataproblemen. Hoe is het gesteld met de datakwaliteit binnen mijn bedrijf? Door deze problemen te detecteren voorkomt u dat ze uw projecten en rapportages, nu of in de toekomst, in gevaar brengen.

Daarna wilt een manier vinden om uw bedrijfsdata op te schonen. Het integreren van data en databases tot één zuiver bestand van hoge kwaliteit bespaart u tijd en geld. Hoe houdt u deze gegevens actueel en hoe legt u onderlinge verbanden tussen de diverse databestanden binnen uw bedrijf? Met een goede Master Data Management-oplossing wordt binnen de gehele organisatie consistent dezelfde set met data gebruikt.

De laatste stap is om er voor te zorgen dat data – in de toekomst – schoon blijft. Als organisatie kun je je afvragen: ‘Wie mag de data beheren?’ Een Master Data Governance-oplossing vereenvoudigt deze zaken. Kom naar onze Master Data Governance workshop in samenwerking met Capgemini op 28 novemer!

De bottomline is dat uw bedrijf beslissingen neemt op basis van werkbare en betrouwbare informatie. Nu mijn muziekbibliotheek nog….

Wilt u ook in de toekomst op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van SAP op gebied van Big Data? Bezoek dan www.sap.nl/bigdata!

Ps: SAP verzorgt op 14 november de Information Lifecycle Management Day. Kom naar dit evenement: meld u nu aan!

Andre Posthuma

Andre Posthuma

Senior Solution Sales Specialist Enterprise Information Management at SAP Nederland
Andre Posthumais specialist op het gebied Informatie Management met ruim 7 jaar ervaring op dit gebied. Binnen SAP verantwoordelijk voor het toepassen van SAP’s oplossingen op het gebied van Master Data Management, Data Governance, Data Kwaliteit binnen onze klanten ter ondersteuning van hun informatie strategie.
Andre Posthuma

Latest posts by Andre Posthuma (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *